Marino Furlan;

INTRA LIGHTING, Slovenija

Njegova poslovna pot se je začela leta 1982, ko je zaključil študij na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani, danes pa je Marino Furlan ustanovitelj in predsednik podjetja Intra lighting, proizvajalca arhitekturnih svetil in svetlobnih rešitev, ki je na trgu prisotno že 29 let. A g. Furlan v podjetju počne veliko več, kot ga le vodi. Že vse od začetkov leta 1990, se namreč aktivno vključuje v razvoj novih produktov, vodi komercialo in strategijo podjetja. Je vizionar, ki razume potrebe uporabnika, in vodja, mimo katerega ne gre niti najmanjša podrobnost.

In kot da vodenje podjetja, ki danes zaposluje več kot 300 ljudi, še ne bi bilo dovolj, G. Furlan že vse od svojih podjetniških začetkov aktivno sodeluje pri upravljanju drugih podjetij. Bil je član nadzornega odbora Modre zavarovalnice, kot tudi predsednik nadzornega odbora družbe HIT d.d. Za svoje podjetniške uspehe sta bila z ženo Marjeto Furlan leta 2010 nagrajena z nazivom ‘Podjetnik leta’.

Intra lighting je vodilni ponudnik arhitekturnih svetil in celovitih svetlobnih rešitev, ki je prisotno v več kot 60 državah sveta. Več kot 28 let izkušenj in globalna prisotnost podjetju omogočata zagotavljanje rešitev za različne arhitekturne koncepte in tipologije prostorov, s svojimi projekti in produkti pa so v preteklosti prejeli že številne nagrade za dizajn.

 

Vse od 1989 usposobljena in izkušena ekipa strokovnjakov podjetja Intra lighting aktivno sodeluje z arhitekti in oblikovalci širom sveta, ter soustvarja inovativna svetila, ki ne le odgovarjajo na sodobne življenjske tegobe posameznikov in podjetji, ampak z zeleno usmerjeno proizvodnjo postavljajo tudi temelje za boljši jutri.

Intra lighting svoje delovanje usmerja na svetila v trgovinah in trgovinskih centrih, kot tudi v hotelih in prostorih namenjenim zabavi, v poslovnih in upravnih stavbah, industrijskih halah, skladiščih, šolah, bolnišnicah in drugih javnih ustanovah. Svetila podjetja Intra lighting lahko najdete v pisarnah Facebooka, Microsofta, Ferrarija, v trgovinah Armanija, Calvina Kleina, Adida in mnogih mnogih drugih.