Laszlo Szikszai;

SIXAY FURNITURE, Madžarska

Laszlo Szikszai (1968) je bil rojen v Debrecenu, drugem največjem mestu na Madžarskem. Prvič se je srečal z “oblikovanjem”, ko se je kot desetletnik navdušil nad modeliranjem letal. Slednje ga je napeljalo na odločitev za tesarsko šolo, in kasneje za študij lesarstva ter oblikovanja na fakultetah v Sopronu. Leta 1995  je osnoval svoje lastno podjetje – Sixay Furniture.

V svoji poslovni in oblikovalski poti se je Laszlo Szikszai kalil tudi na Dunaju. Leto 1998 je bilo zanj pomembno leto. Njegov stol “GRASHOPPER” je dobil nagrado Madžarskega Industrijskega Dizajna, kar mu je prineslo članstvo v društvu mladih madžarskih oblikovalcev. Po tem so njegovo podjetje pričeli predstavljati na večjih in pomembnejših sejmih, naprej v Avstriji, Švici in Nemčiji, po letu 2010 pa širiti svojo trgovsko mrežo na raznolike tuje trge.

Szikszai, glava podjetja, je s Sixay furniture prejel več mednarodnih oblikovalskih nagrad in sodeloval tudi kot kot sodnik v žiriji za Nagrado malezijskega pohištva v Kuala Lumpurju.

Sixay je mednarodna blagovna znamka pohištva, znana po odličnem dizajnu, edinstvenem slogu, vrhunski ergonomiji in trajnosti svojih kosov.

Za njeno paleto stolov, blazin, miz, postelj in raznih drugih izdelkov je značilna nežna oblika, ergonomsko oblikovanje, previdna izbira materialov in kvaliteta ročne izdelave za doživljenjsko uporabo. Poudarek je na naravnih materialih, olje in vosek končnim izdelkom daje toploto in svilnat občutek na dotik. Sixay pooseblja ekološko in trajnostno proizvodnjo.

Sixay redno sodeluje na najpomembnejših mednarodnih razstavah in distribuira svoje izdelke predvsem v Nemčiji in Švici. Ostaja konkurenčen na precej zasičenem trgu, kjer je oblikovalska kultura tradicionalno del vsakdanjega življenja in kjer so poleg številnih svetovno priznanih blagovnih znamk prisotni tudi številni nadarjeni in ustvarjalni mladi oblikovalci; Poleg tega dosežke Sixaya odražajo številne tuje nagrade, ki jih je doslej prejel.