Lokacija: Flat, Trubarjeva cesta 7, Ljubljana

Čistilec zraka, ki lahko nadomesti kuhinjsko napo. Uničuje bakterije, idealen je za alergike. Popolnoma očisti zrak prašnih delcev, živalske dlake, maščob, že po kratkotrajni uporabi izginejo vse vonjave. Brez stroškov vzdrževanja (razen menjava žarnice po treh letih)!
Več

Xline mobilna hiša

Lokacija: Stritarjeva ulica, Ljubljana

Uspeh naših ergonomskih zimskih lopat EFEKT na evropskem trgu nas je spudbudil še k razvoju učinkovite rešitve za jutranje strganje zaledenelih avtomobilskih stekel.  Natančno smo se lotili analize obstoječih strgalnikov na evropskem trgu kar je še dodatno osmislilo razvoj EFEKT STRGALNIKA ZA LED z izjemno kvaliteto ostrine, okretnostjo, edinstveno obliko in ergonomijo.
Več

Lokacija: Plečnikova trafika, Petkovškovo nabrežje 1, Ljubljana

Izbor petih projektov z razstave Produkcijske platforme BIO27 in Ustvarjeno v Sloveniji v obliki tedenskih pop-up razstav v Plečnikovi trafiki na Prešernovem trgu. Predstavili se bodo: interdisciplinarne oblikovalske skupine Krater, Pjorkkala in Garnitura ter razstavi Design Dining in Adorno: VOYAGE
Več

Lokacija: Galerija DLUL, Breg 22, Ljubljana

Fakulteta za dizajn je samostojni visokošolski zavod. Izvaja dodiplomski in podiplomski študij DIZAJN. Na pregledni razstavi USTVARJALNI PREPLETI 2021/22 bodo izbrana dela študentov Notranje opreme, Vizualnih komunikacij ter Mode in tekstilij. Razstavili bomo ideje prostorov, oblike vizualnih zapisov in vizije tkanin.
Več

Lokacija: Formadoma design shop, Novi trg 1, Ljubljana

Kolekcijo sestavljajo ljubeče oblikovani, elegantni in igrivi izdelki za otroško sobo. Njen glavni cilj je podpora minimalističnemu pristopu k oblikovanju notranjosti otroških sob. Naša kolekcija je tudi okolju prijazna, izdelana iz naravnih materialov in podpira ambicijo biti čim bolj trajnosten.
Več

Lokacija: Recordslo, Trubarjeva cesta 55, Ljubljana

Naša trgovina na stari Trubarjevi ulici 55 je bila odprta pred 10 leti. Prodajamo vinilne plošče, CD-je, opremo in dodatke – gramofone, ojačevalce, igle, ščetke in še marsikaj. Vedno so v prodaji nosilci različnih stilov glasbe, mogoče je naročiti tudi katerokoli ploščo ali zgoščenko.
Več

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

Miha Renčelj je skladatelj in pianist, ki v oktobru izdaja svoj novi album KEYS 2 (ISO PILS). Na albumu bodo izbrane njegove štiri najboljše klavirske improvizacije iz časa izolacije, ko je iz ljubljanskega Studia Metro prek socialnih omrežij prenašal niz dogodkov, poimenovanih ISO PILS. Album lahko dobite v Trgovini Ika.
Več

Lokacija: Fetiche patisserie, Mestni trg 10, Ljubljana

Meshmatics Chandelier skriva zgodbo oblikovalca Ricka Tegelaarja za podjetje Moooi, kako skromno žično mrežo oblikovati v elegantno romantično svetilo. Z razvojem posebnega stroja in orodij za natančno modeliranje je oblikovalcu uspelo oblikovno pričarati prosojno dekorativno svetilo kot objekt z indirektno svetlobo.
Več

Lokacija: Galerija Černe, Gornji trg 19, Ljubljana

Rojstvo. Ojačevalci. Opraševalci. DNK. Vse to predstavlja reciklažo mojega dojemanja današnjega sveta. Pripovedujem o tem. Nakit postane sredstvo in ne več forma. Ob razumevanju in obvladovanju starih veščin in sodobni govorici, poizkušam nakitu povrniti njegovo osnovno genezo.
Več

Lokacija: Zoofa, Miklošičeva 4, Ljubljana

V Zoofi predstavljamo modne znamke: David Bacali, Renata Bedene, Princip, Patricia Pie, Firma by Sanja, Simona Kogovšek, Tina Pavlin, Kristina Drnovšek, MOM in Incognito Design.
Več

Lokacija: Güjž’na, Mestni trg 19, Ljubljana

»3S magnet« je inovativen sistem stenskih oblog, na katere pritrjujete različne magnetne dodatke, kot so police, držala, obešala, kljukice … Sistem je zato izredno fleksibilen, saj lahko pozicijo dodatkov spremenite z eno potezo.
Več

Lokacija:  Flat, Trubarjeva cesta 7, Ljubljana

HANA KARIM STUDIO je blagovna znamka za oblikovanje keramike, ustanovljena leta 2016 v Ljubljani. Vsak kos definirajo intuitivne oblike in živahna barvna paleta in je ročno oblikovan, zaradi česar je edinstven v svojem pravem pomenu besede.
Več

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

Slocks(ice) so nogavice, poklon slovenski kulturni dediščini, krasijo jih jedi in predmeti, ki so Slovencem sveti, nas navdajajo s ponosom in nas predstavljajo v svetu. Slocks s slovenskimi predmeti spodbuja k trajnostnemu razvoju in ekološki modi, zato so materiali, ki so uporabljeni, brez toksinov in ne vplivajo negativno na okolje.
Več

Lokacija: Veleblagovnica Nama (izložbeno okno in 1. nadstropje), Tomšičeva ulica 1, Ljubljana

Folije so večfunkcijski predmeti z naglašeno pripovedno podobo in vznesenim temperamentom. Posamično ali v množicah veselo naseljujejo površine doma ali javnih prostorov, individualizirajo prostor, ga napolnijo z barvo in markantnim značajem.
Več

Lokacija: Veleblagovnica Nama (izložbeno okno in 1. nadstropje), Tomšičeva ulica 1, Ljubljana

Treasures/Zakladi so dragoceni in razpoznavni kosi pohištva, ki v naše domove ali poslovne prostore prinesejo vzdušje in ikonografijo slovenske krajine: zlato gladino Blejskega jezera, silhueto Triglava ob sončnem zahodu, globine in plitvine Bohinjskega jezera, razbrazdano pogorje Julijskih Alp.
Več

Lesene luči in izdelki za dom

Lokacija: Flat, Trubarjeva cesta 7, Ljubljana

Lesene luči in izdelki za dom. Navdihnjeni iz narave … Iz naravnih materialov, iz oblik, ki jih najdemo v naravi, in iz človeške narave. S kombinacijo tehnološkega procesa in ročnega dela nastajajo izdelki, ki v vaš dom prinesejo lepoto in toplino.
Več

URBANI OKTOBER / World Habitat Day

Lokacija: Fakulteta za dizajn, Laboratorij za kreativne industrije, Dunajska cesta 129, Ljubljana

V okviru meseca URBANI OKTOBER Fakulteta za dizajn organizira konferenco na temo »World Habitat Day«, na kateri bodo sodelovali domači in tuji predavatelji.
Več

URBANI OKTOBER / New European Bauhaus Day

Lokacija: Ljubljanski grad, Grajska planota 1, Ljubljana

Fakulteta za dizajn bo v okviru meseca URBANI OKTOBER organizirala konferenco na temo »The New European Bauhaus Day«, na kateri bodo sodelovali domači in tuji predavatelji.
Več

Kolekcija brisač

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

DARILO SLOVENSKE ARHITEKTURE je kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti. Nastalo je na pobudo in pod vodstvom Centra arhitekture Slovenije, ki deluje na področju arhitekturne vzgoje, izobraževanja in ozavešča o pomenu kakovostno grajenega prostora.
Več

Retrospektivna razstava ”90 let izdelkov in dizajna Rogaška”

Lokacija: Razstavno-prodajni salon Rogaška, Mestni trg 22, Ljubljana

Steklarna Rogaška v svoji 350-letni tradiciji s privlačnimi in sodobnimi kristalnimi izdelki plemeniti naše domove ter nudi nepozabna darila, ki nikoli ne izgubijo sijaja. V prostorih prodajnega salona v Ljubljani bo na ogled retrospektivna razstava ”90 let izdelkov in dizajna Rogaška’’.
Več

Stol Fitbull, Pisalna miza Puhi

Lokacija: Ferdinand Bar, Gornji trg 23, Ljubljana

Lepu raziskuje potrebe sodobnosti in išče sveže trajnostne odgovore. Stol Fitbull v razgibani obliki združuje robustnost masivnega lesa in udobje. Pisalna miza Puhi je primerna za pisarniško delo, študij ali otroško ustvarjanje. Dvignjen zadnji rob delovnemu neredu preprečuje, da bi kaj padlo z mize.
Več

Intermedijska instalacija + Video projekcija na vratih studia

Lokacija: Beam Team Studio, Vidovdanska cesta 2, Ljubljana

BEAM TEAM (Stella Ivšek, Anja Romih, Črt Trkman, Aleš Zupanc) je kreativna ekipa ustvarjalcev na področju intermedijske umetnosti, ki se ukvarja z video projiciranjem in mapiranjem, audio-vizualnimi instalacijami, oblikovanjem in video editiranjem.
Več

Unikaten in ročno izdelan srebrni nakit

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

Unikaten, ročno izdelan nakit. Avtorski nakit. Srebro 925. Vsak kos je izdelan posamično. Od začetka do konca! V materialu. Obožujem igranje z materiali in iskanje novih oblik.
Več

Serija luči Candle light

Lokacija: Galerija Mak, Gornji trg 17, Ljubljana

NEW OBJECTS je znamka Tanje Gabrijelčič. Predmete zaznamujejo izčiščene forme in poudarek na naravnem videzu materiala. Serija Candle light je družina keramičnih lestencev, ki s svojo eleganco in preprostostjo spominjajo na svečnik. Vsaka luč je skrbno ročno izdelana iz kamenine in kovine.
Več

Zobna ura

Lokacija: Povezovalnica, Gornji trg 4, Ljubljana

Zobna ura Studia Prapra, ki ga sestavljata Sara Badovinac in Peter Zabret, spodbuja varčno porabo vode med umivanjem zob. Najprej se epruveta, napolnjena z vodo, postavi v kozarec. Sledi ščetkanje zob, odmerjeno s 3-minutnim odtekanjem vode, s katero se splaknejo usta in tako zaključi z uporabo.
Več

Unikatna keramika

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

Katja Orličnik je diplomirana oblikovalka unikatov in deluje pod imenom Tide of glaze. Oblikuje uporabno keramiko na lončarskem vretenu, ki v času množične produkcije pooseblja pristnost, upočasnjuje ritem življenja, uporabniku pa ponuja nov občutek. Pri oblikovanju stremi k minimalizmu.
Več

Kolekcija “Urban Warrior”

Lokacija: Optika Šimenc, Trubarjeva cesta 56, Ljubljana

Znamka davidbacali se odziva na družbeno-socialne dražljaje in opira na zgodovino. Jesenska kolekcija zrcali silhuete in dramatičnost vzorcev iz plemenskih noš. Voluminozne silhuete, bogata črnina in tehnika sitotiska v adinkra-vzorcu ovijajo telo v urbano-nomadsko vzdušje.
Več

Kolekcija Quotelife

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

Quotelife daje besedam večno življenje na vsakdanjih predmetih. Dotik oblikovanja in navdihujoče misli privzdignejo običajno na višjo raven. Zakaj bi morale biti vsakodnevne stvari preproste, če so lahko navdihujoče?
Več

JP 150

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

Kolekcija pletenin JP150 je posvečena arhitektu Jožetu Plečniku (1872–1957) ob njegovi 150. obletnici. Mehke, barvite pletenine so navdihnjene z grafičnim opusom: naslovnico knjige, risbami vinjet in knjižno ilustracijo. Izdelano v Sloveniji iz okolju prijaznih, kakovostnih naravnih prej.
Več

Fotografska razstava limited edition printov Galerije Photon

Lokacija: Nova univerza, Mestni trg 23, Ljubljana

V Galeriji Photon – Centru za sodobno fotografijo že od začetka delovanja v letu 2003 posebno pozornost namenjamo sodelovanju z umetniki in umetnicami, ki delujejo na področju sodobne fotografije, in povezovanju s partnerji iz regije Srednje in Jugovzhodne Evrope.
Več

Torbe, čevlji, pasovi, denarnice

Lokacija: Trgovina Viktor Barlič, Mestni trg 8, Ljubljana

Blagovna znamka VB 1954 že od leta 1954 predstavlja usnjene izdelke, nastale izpod rok domačih obrtniških mojstrov. V prvi vrsti so to torbe in torbice za ženske, zadnjih 22 let pa v sodelovanju italijanskih mojstrov tudi obutev za dame.
Več

Kolekcija Jagababa

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

Jagababa motivi, ki bogatijo hišni tekstil izvirajo iz spominov na domače podeželsko dvorišče s kokošmi. Na babičino pikasto ruto in dišečo potico. Na lokalne zgodbe o čudežni praproti, visokem travniku ter ribniku, polnem rib.
Več

Enosed, Lestenec Potica

Lokacija: Zoofa, Miklošičeva cesta 4, Ljubljana

Concrete Garden je serija tankega vrtnega pohištva iz naravnega vlaknocementa. 1. ENOSED: Stol je zasnovan z levim ali desnim naslonjalom za roke in se modularno sestavlja; 2. LESTENEC: Oblika lestenca spominja na najbolj prepoznavno slovensko slaščico – potico.
Več

Uhani Minimal

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

Etično, trajnostno, minimalistično in brezčasno.
Pri LUCI ustvarjajo kakovostna in brezčasna oblačila in nakit, narejena iz skrbno izbranih, okolju prijaznih materialov. Kvaliteta izdelave, trajnostni materiali in brezčasen, minimalistični dizajn omogočajo, da jih boste nosili tudi več sezon.
Več

Broška BROŠKOLINI

Lokacija: Smile Concept Store, Mestni trg 6, Ljubljana

Broškolini broške so delo slovenske oblikovalke Maje. Vsaka broška je ročno izrezana, šivana in dodelana. Izdelane so z največjo mero srčnosti. V obliki živalic, sadja in še mnogih drugih pojavnostih rišejo največje nasmehe.
Več

Lifestyle izdelki za najmlajše in dom

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

Little Otja je slovenska blagovna znamka izdelkov za dom. Namenjeni so sodobnim družinam ter vsem tistim, ki bi radi v svoj dom vnesli igrivost in živahnost. Temeljijo na kakovostnem oblikovanju in razvijanju brezmejne domišljije.
Več

Uporabna in dekorativna keramika

Lokacija: Picerija Piccola, Gornji trg 20, Ljubljana

JNŽ studio predstavlja Janžo Dolinšek, ki pod omenjeno blagovno znamko oblikuje in ročno izdeluje keramične predmete. Trgu želi ponuditi ravno pravo količino kvalitetnih izdelkov, ki končnemu uporabniku predstavljajo tiste najbolj ljube kose, ki trajajo.
Več

Lokacija: Art hotel Ljubljana, Bar Gin&Juice, Soteska 8, Ljubljana

Jugošik nastaja iz ljubezni do zgodb, ki jih v sebi nosijo rabljeni predmeti. Luči, predstavljene na Mesecu oblikovanja, so sestavljene iz različnih delov starih svetil tako, da je vsako razstavljeno, očiščeno in uporabljeno v novih kombinacijah. Predelane luči ponovno zažarijo v prostoru in s pridihom nostalgije ustvarjajo nove spomine.
Več

EQUA stekleničke za vodo in skodelice za kavo

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

Slovenska blagovna znamka EQUA je poznana po dovršenem oblikovanju in daje posebno pozornost detajlom in večnem dizajnu. Stekleničke za vodo in skodelice za kavo »za s seboj« so lahko tvoji spremljevalci na vsakem koraku dneva, še posebej ko potrebuješ motivacijo za zdravo življenje.
Več

Svilen polsteni šal

Lokacija: Atelje Venturini in SamoLes, Vidovdanska cesta 2, Ljubljana

Alja Venturini Design je blagovna znamka unikatnih tekstilnih izdelkov, ki nastajajo v najstarejši tehniki oblikovanja tekstilij – polstenju. Alja ustvarja edinstvene šale, oblačila, klobuke in razne modne dodatke. Izdelki so ustvarjeni v zanimivih kombinacijah volne in svile, inovativnih teksturah in trodimenzionalnih formah.
Več

Nogavice Katrin Večerina – Eyes, Torbica Katrin Večerina – Eyes

Lokacija: Smile Concept Store, Mestni trg 6, Ljubljana

Katrin je mlada slovenska oblikovalka, ki je začela svojo samostojno oblikovalsko pot pod mentorstvom Almire Sadar. Prvo samostojno kolekcijo Eyes je navdihnil pomen simbola očesa, ki varuje pred zlim. Večje kose oblačil dopolnjuje kolekcija manjših torbic in nogavic.
Več

Torbice

Lokacija: Soma design, Trubarjeva cesta 49, Ljubljana

Naramo je slovenska znamka trajnostnih torbic, ki jo odlikujeta minimalistično oblikovanje in visok nivo izdelave. Naše torbice so izdelane lokalno, iz recikliranih in trajnostnih materialov. Zavedamo se neetičnega izkoriščanja narave in živali in s tem želimo tudi sami prispevati k omejevanju tovrstnega početja.
Več

Gibljive lesene igrače

Lokacija: Atelje Venturini in SamoLes, Vidovdanska 2 cesta, Ljubljana

SamoLes je blagovna znamka Sama Gašperšiča, ki ustvarja večne lesene gibljive igrače. Samo pravi: »V delavnici nastanejo živali organskih oblik, vrtavke, akrobati … igrače, ki spodbujajo otroško domišljijo in oblikujejo gibljivo mišljenje. Oblikovalske zamisli se porajajo v stiku z naravo in umetnostjo.«
Več

Kolekcija KORA

Lokacija: Atelje Volja, Trubarjeva ulica 55, Ljubljana

Kora je ozaveščena in počasna modna znamka, ki temelji na razvoju vzorcev in aplikaciji le-teh na nosljive, funkcionalne modne kose ter druge medije. Znamka je projekt modne oblikovalke Sonje Tomić in grafične oblikovalke Rine Barbarić, ki svoj navdih iščeta v okolju, v katerem se gibljeta, barvah in kulturi mladih. Vsaka kapsulna kolekcija prinaša 4–5 novih kosov potiskanih z digitalnim tiskom.
Več

Chipolo ONE, Chipolo CARD, Chipolo ONE Spot

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

Chipolo je mednarodno uspešno podjetje iz Slovenije in na področju Bluetooth sledilnikov ena izmed vodilnih blagovnih znamk. S svojimi barvitimi iskalniki, ki povezujejo osebne predmete z aplikacijo na telefonu, ustvarja nov način iskanja založenih in tudi izgubljenih stvari.
Več

Quickshoelace – Vezalka, ki se zapenja in nič več ne zavezuje!

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

Quicksholeace je elastična vezalka, ki se zapenja z eno roko na zgornje dele kovinskih delčkov, ki smo jih predhodno vgradili skozi zgornje luknjice čevljev. Je univerzalne dolžine, ki pa se lahko skrajša glede na čevelj. Vezalke so primerne za vse generacije. Podajo se k vsem čevljem z luknjicami.
Več

Verižica Mimi, Zapestnica Mimi, Uhani Mimi

Lokacija: SMILE concept store, Mestni trg 6, Ljubljana

Za blagovno znamko Mimi stoji slovenska oblikovalka Miriam. Rdeča nit njenih kolekcij nakita, oblačil in dodatkov za dom so drobni detajli in barve. Vsi kosi so ročno delo. So unikati, ki jih navdihujejo narava, arhitektura, potovanja in vse, kar je lepo.
Več

Nahrbtnik OVIVIA

Lokacija: SMILE concept store, Mestni trg 6, Ljubljana

Ovivia je slovenska blagovna znamka oblikovalke Julijane. Ročno narejeni nahrbtniki za otroke in odrasle posedujejo minimalističen dizajn in kar največjo mero uporabnosti. Motivi živali prikličejo nasmeh na obraz.
Več

Zvezek BRIGHTNIN

Lokacija: SMILE concept store, Mestni trg 6, Ljubljana

Brightnin je slovenska blagovna znamka, za katero stoji mlada podjetnica Nika. Barviti zvezki z barvnimi listi v notranjosti imajo poleg vizualnega učinka in nešteto opcij lastne kreative tudi zelo pomembno vlogo pri uspešnosti učenja. Barviti zvezki namreč izredno pripomorejo k lažjemu učnemu procesu oseb s skotopičnim sindromom. Zvezki nosijo tudi FSC-certifikat.
Več

Nogavice LENA – Življenje ni potica

Lokacija: SMILE concept store, Mestni trg 6, Ljubljana

Lena je slovenska blagovna znamka oblikovalskega tandema Tjaše in Eve. Kolekcije barvitih oblačil in dodatkov, ustvarjenih iz izbranih materialov, so izdelane v Sloveniji. Nogavičke z napisom »življenje ni potica« so pravi »slovenski kos«, ki preprosto nariše nasmeh na obraz.
Več

Kaaita Felt Slippers

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

KAAITA je majhna in neodvisna manufaktura. Ponuja presežke v obliki copat, pogumno predeluje ustaljene reciklažne materiale in širi novo poetiko obdarovanja. Mika jo vse, kar nastaja izpod prstov rokodelcev. Skupaj z njimi sveže predelane sestavine ali odvržene pozabljence poveže v napredne dizajne.
Več

Skodelica SISI

Lokacija: SMILE concept store, Mestni trg 6, Ljubljana

Sisi je slovenska oblikovalka. Je samosvoja, kreativna do neba in pogumna vse do Amsterdama in nazaj. Na drugem koncu sveta srčno ustvarja svojo zgodbo, ki osvaja srca. Barvite skodelice navdihujejo vse, ki si ne predstavljajo dneva brez jutranje kave.
Več

Trajnostna oblačila

Lokacija: Studio Nika Ravnik, Galerija GT, Gornji trg 24, Ljubljana

Nika Ravnik je oblikovalka, ki posebno pozornost namenja raziskovanju strukture in oblike oblačila. Etos njenega ustvarjanja je trajnostno naravnan, s poudarkom na pristopu pametnega oblikovanja, ki ga opišejo načelo »nič odpadkov«, koncept »ena velikost za vse« ter princip vsestranskosti.
Več

Lokacija: Habitus, Breg 12, Ljubljana

Habitus je prodajni salon vrhunskega pohištva priznanih mednarodnih blagovnih znamk s pridihom sodobne umetnosti.
Prostor vpliva na človekovo počutje: nudi zavetje in počitek, razveseljuje, navdihuje …
Da bi prostor spodbudil kreativnost in nudil ugodje je tu Habitus s sloganom: “Izvabimo najboljše!”
Več

Food Wrap

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

BeeZeeB povoščene krpice so okolju prijazna zamenjava plastične folije.
Vašo hrano ohranjajo svežo, prispevajo k zmanjšanju odpadkov in zviševanju okoljske zavesti.
Pralno – Okolju prijazno – Brez Plastike – Ponovno uporabno
Več

Spodnje perilo

Lokacija: Habitus, Breg 12, Ljubljana

Bobo spodnje perilo nastaja v počasnem ritmu. Vsak kos je narejen ročno, natančno, z veliko pozornosti in občutkom za detajl. Zaščitni znak so barvaste naramnice, izdelane iz svile. Izkušnje barv, ki pri ljudeh vzbudijo čustva , spomine in reakcije, so postale moja strast kombiniranja nepredvidljivega
Več

Volneno milo, Brezov pladenj Slow, Brezov podstavek Slow

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

Volneno milo je prejelo častno pohvalo BIO20. V izvirni različici je naprodaj že od leta 2008. Brezov pladenj in podstavek sta del kolekcije Slow, odlikujeta ju lahkost in zračni čipki podobna struktura.
Več

Koncrete, betonski nakit

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

Ročno izdelan betonski nakit, ustvarjen z ljubeznijo v domačem ateljeju, v Ljubljani.
Več

Življenje kavnega zrna

Lokacija: Galerija GT, Gornji trg 24, Ljubljana

Danes je dišeča skodelica kave naša vsakdanja spremljevalka in si jo lahko privoščimo skoraj kjerkoli na svetu. Skozi zgodovino pa je bila večkrat prepovedana in nekoč je veljala celo za hudičev napoj. Oblikovalka nakita Martina Obid Mlakar z animatorko Tino Zadnik pripoveduje zgodbe o kavnem zrnu.
Več

Lussli – unikaten pleteni nakit

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

Lussli je blagovna znamka unikatnega pletenega nakita oblikovalke Urše Zajc Knez. Nakit je oblikovan ročno, v tehniki krožnega pletenja. Uporabljena je fina preja, ki ima lep lesk, kar pripomore k elegantnemu videzu nakita. Nakit je mehak, lahek in prijeten na dotik, zaradi česar je zelo praktičen.
Več

Flowe opletenka

Lokacija: Butik lePotica, Stari trg 10, Ljubljana

Darja Malešič se poigra z revizijo tradicionalne pletarske obrti kot odgovor na iskanje trajnostnih rešitev v oblikovanju. V sodelovanju s slovenskimi pletarji so nastali izdelki iz lokalnih in trajnostnih materialov, kot so vrba, koruzno ličje in ržena slama. Vrba je obnovljiv vir, uporabljamo le prirastek vej. Koruzno ličje in ržena slama pa sta pravzaprav odpadek, ki nastane ob gojenju rastline v prehrambene namene.
Več

Stellar

Lokacija: Galerija Ažbe in Tartufi Deli Shop, Mestni trg 18, Ljubljana

Svetilo Stellar je oblikovano z mislijo na kontekst in čas, v katerem živimo. Upošteva osnovno človekovo potrebo po nadzoru in hkrati omogoča modularnost. Njegova prilagodljivost izhaja iz konstrukcije svetila, ki uporabniku ponuja personalizirano rešitev.
Več

Skodelice s karakterjem

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

PolonaPolona je butična blagovna znamka, ki izdeluje najboljša darila za ljubitelje popkulture po celi Evropi. Znamko je ustanovila ilustratorka Polona Pačnik, ki so jo navdihnile ikone rokenrola, umetnosti, filmov in znanosti.
Več

K90 Babaloo; C19 Koronček / Chair.ity

Lokacija: Razstavno – prodajni salon Rogaška, Mestni trg 22, Ljubljana

Družinsko podjetje Klun ambienti, ustanovljeno leta 1980, ne želi biti le domača tapetniška delavnica, ampak tudi blagovna znamka ustvarjalnega načina razmišljanja in kakovosti bivanja.
Več

Jadrnica Beneteau First 18 SE – Seascape Edition

Lokacija: Stritarjeva ulica, Ljubljana

First 18 SE zagotavlja izkušnjo jadranja malih jadrnic, vendar z več stabilnosti in varnosti, zahvaljujoč široki in ploščati obliki trupa ter dvižni kobilici z balastom. Jadrnica za zahtevne regate ali razvajanja polna dnevna jadranja vam bo dala priložnost, da raziskujete, se učite in zrastete do njenega polnega potenciala.
Več

Forest kolekcija, Birds kolekcija, Bows kolekcija

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

Znamka predstavlja nakit, ki združuje ročno delo in domišlijski svet. V ospredju je ženstvenost, poudarjena z unikatnimi kosi, polnimi zgodb in priložnosti za pogovor.
Oblikovanje vodita preprostost in minimalizem. Zanimivosti in razburljivi trenutki so v detajlih in posebnih načinih nošenja.
Več

Stol C2210

Lokacija: Atelje Galerija, Gallusovo nabrežje 29, Ljubljana

C2210 je vizualno in funkcionalno edinstven. Ikoničen zaradi vitkega naslonjala, oblikovanega z enim zamahom iz tanke ukrivljene kovinske palice, ki kot poteza peresa ali igra upogibov presega pripoved hladnega materiala. Enostavnost njegove obdelave doseže vrhunec v harmoničnem ravnovesju dela kot celote, njegovi gladkosti, stabilnosti in preprosti modernosti.
Več

Naravni deodoranti in izdelki za osebno nego

Lokacija: Trgovina IKA, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

Madres je več kot kozmetika. Je način življenja in povezuje vse, ki jih družijo ljubezen do naravnih sestavin, spoštljiv odnos do okolja in zavedanje, da smo del narave in narava del nas.
Več

Črna kolekcija, Takete sklede, Noši žlice

Lokacija: Dobrote Dolenjske, Mestni trg 17, Ljubljana

Atelje Mali je večkrat nagrajeni oblikovalsko-izdelovalski studio iz Ljubljane.
Koncept produkcije Ateljeja Mali je čisto preprost, brez odvečne filozofije: ponuditi lepo oblikovan predmet, ki je nastal z rokami in srcem.
Več

Pitstop

Lokacija: Ondori Street food, Gallusovo nabrežje 25, Ljubljana

Addid Plus je multidisciplinarni oblikovalski kolektiv, ki svoje delo prepleta z raziskovanjem, trajnostnimi pristopi in igrivostjo, kar se odraža v kvalitetnem in uporabnem dizajnu, ki dodaja identiteto blagovni znamki in domu. Pitstop je objekt, ki odgovarja na problem prekomernega sedenja. Z minimalno podporo telesu Pitstop uporabniku omogoča sedenje zgolj za omejen čas in ga spodbuja h gibanju. Več

Peharji za kruh

Lokacija: Trgovina AlmiraSadar, Stari trg 16, Ljubljana

ALMIRASADAR KOLEKCIJA ZA DOM je oblikovana z ljubeznijo do barv in vzorcev. Vsi izdelki so narejeni ročno v studiu Almire Sadar in v manjši delavnici v Sloveniji. Kolekcija z uporabo tradicionalnih tekstilnih tehnik opozarja na pozabljene kulturne vrednote, ki so se v preteklosti razvijale v našem prostoru, istočasno pa ročno delo poudarja čustveno komponento v oblikovanju.
Več

Microoo, Lotus, Bubble

Lokacija: Parada Lifestyle store, Mestni trg 10, Ljubljana

BelaBela je blagovna znamka, pod katero nastajajo trajnostni izdelki za prostor in telo. Izdelki povezujejo industrijsko izdelavo z ročnim delom in združujejo netekstilne materiale (npr. les) s tekstilnimi ročnimi tehnikami. V izdelavo je lahko vključen tudi uporabnik, ki izdelke oplemeniti z lastno kreativnostjo. Več

Bosch aparati za pripravo hrane

Lokacija: Ogledaljarna, Vidovdanska 2, Ljubljana

Podjetje Bosch Hišni aparati je predano iskanju in zagotavljanju inteligentnih, zanesljivih in privlačnih rešitev, da bi bil vaš vsakdan nekoliko lažji in bolj pester. Boscheva želja je namreč ustvarjati tehnologije, ki imajo vedno jasen namen: naši proizvodi so pripravljeni, ko jih ljudje potrebujejo, in se zlijejo z notranjostjo doma, ko niso v uporabi — tako so vedno ustrežljivi, a nikoli vsiljivi. Več

Lokacija: Center Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana

Center Rog bo vsem dostopno kreativno in družabno središče, ki bo s sodobno infrastrukturo, znanjem in mednarodnimi povezavami ustvarjalcem, organizacijam, podjetjem in meščanom omogočil ustvarjalno podporno okolje za razvoj inovativnih družbeno koristnih projektov na področjih izdelovalnja, urbanega rokodelstva, uporabnih umetnosti, oblikovanja in arhitekture. Več

Elan Ripstick Tour 104

Lokacija: Trgovina L’OCCITANE, Mestni trg 7, Ljubljana

Elan je dolgoletni proizvajalec smuči iz slovenskih Alp z več kot 75 leti izkušenj v oblikovanju in izdelavi najboljših smuči na svetu, namenjenih tudi prijateljem in družinam, ki uživajo v smučanju, ter si želijo nepozabnih trenutkov v gorah. Več

Nakit Floios

Lokacija: Pravična trgovina 3MUHE, Stari trg 30, Ljubljana

V Floiosu na tradicionalen način iz digitalnih odpadkov-recikliranega srebra izdelujemo nakit, ki ga oblikuje narava. Nismo oblikovalci, pač pa nabiralci oblik. Oblike nabiramo povsod, v urbanih okoljih, gozdovih, na okenskih policah … Vsakemu kosu nakita oddamo točno lokacijo rastline oblikovalke. Z njim si želimo nosilca preko oblike, ki predstavlja informacijo, ljudi povezati z naravo in njenimi zgodbami in vzpostavljati izgubljeni stik. Smo okoljsko naravnani. Vsi materijali, ki jih uporabljamo so reciklirani in sledijo trajnostnim načelom. Več

Stojala za knjige Tetris

Lokacija: Flat, Trubarjeva cesta 7, Ljubljana

FOLDS ustvarja sodobne artefakte, ki izzivajo naše percepcije bivanja. Vsak posamezen kos je igriv in edinstven v svoji uporabi. Od osnovnih oblik do bolj sofisticiranih, vse združuje isti princip — prepogib. Serija knjižnih stojal Tetris je zasnovana iz osnovnih oblik igre Tetris, ki s prepogibanjem postanejo 3-dimenzionalne in tako dobijo novo funkcijo. Več

Kolekcija Mons sucus

Lokacija: Galerija idrijske čipke, Mestni trg 17, Ljubljana

Navdih za klekljan nakit sem črpala iz idrijske rudarske dediščine. Mons sukus so pionirji raziskovanja idrijskega podzemlja poimenovali, samorodno živo srebro, ki polzi iz kamnin v obliki žlahtnih kapljic. Izziv mi je bil, kako ujeti mističnost pronicanja, dodati svežo energijo in ohraniti čarobnost. Več

Kauch Layer

Lokacija: Nova univerza, Mestni trg 23, Ljubljana

Edinstvene, a brezčasne sedežne garniture KAUCH, lepe v detajlih in nepozabne v udobju, so prvovrstni dizajnerski izdelki za tiste, ki si želijo le najboljše. KAUCH LAYER avtorja Dejana Kosa je s svojo inovativno zasnovo naslonjala hibrid med kavčem, knjižno polico in klubsko mizico. Več

Serija svetil FOLD

Lokacija: Čajna hiša Cha, Stari trg 3, Ljubljana

Družina luči SENCE je nadaljevanje linije svetil iz lesenega furnirja, ki jo je v 60-ih letih 20. stol. zasnoval mlad par arhitektov Vehovar. S pomočjo novih tehnologij smo osvežili izvirno kolekcijo in jo razširili z novimi produkti. Senčniki FOLD so ročno sestavljeni iz kosov skrbno izbranega furnirja. Več

Moro, Wind, April, Wired, Allie, Linus, Wall clock, Gardian

Lokacija: Orion Intertrade, Celovška cesta 149b, Ljubljana

V sklopu Meseca oblikovanja 2022 za vse oblikovalce, arhitekte in mimoidoče pripravljamo atraktivno razstavo blagovne znamke La manufacture, kjer bodo predstavljeni vrhunci oblikovanja svetovno priznanih mednarodnih oblikovalcev. Razstavljeni produkti poudarjajo vrhunsko izdelavo, brezčasno estetiko in trajno kakovost.Več

Pendulum svetilo

Lokacija: Vinoteka Movia, Mestni trg 2, Ljubljana

Predstavitev najnovejšega svetila oblikovalca Mateja Štefanca — Pendulum svetilo. Namiznega bralnega svetila, ki lahko s pomočjo inovativnega premikanja postane ambientalno. Razvito in izdelano v Sloveniji. Več

Noordung kolo

Lokacija: Beštija Bistro, Gallusovo nabrežje 31, Ljubljana

Noordung je električno kolo najvišjega razreda in naslavlja izzive kolesarjenja v urbanem okolju. Teh se loteva z zavezo k popolnosti v oblikovanju, kakovosti in brezhibni uporabniški izkušnji. Srce kolesa se nahaja v pametni multifunkcijski napravi, ki sliši na ime Boombox, in meri nivo onesnaženosti zraka ter ponuja zabavo z možnostjo predvajanja glasbe visoke ločljivosti. Več

Orchid Falcon kolenski ščitniki

Lokacija: Limittted Sneaker Boutique, Mestni trg 9, Ljubljana

Vodi nas strast do športa in inovacij. Verjamemo, da je prvovrstna oprema lahko modna, zato smo na teh temeljih zasnovali svojo športno znamko. Premikamo meje in omogočamo mičen izgled tehnološko zahtevnega izdelka za varno zaščito. Predstavljamo vrhunske ščitnike za kolena, izdelane za najzahtevnejše plesne koreografije in akrobatski šport. Več

Olimp

Lokacija: Studio o o o o, Novi trg 6, Ljubljana

Blagovna znamka Petja Zorec združuje protislovne teme, ki se odražajo v oblikovno izrazitih pret-a-porter kolekcijah in izpolnjujejo zahteve vsakdanjega življenja, neozirajoč se na specifike spolov. Z uporabo tradicionalnih tekstilnih tehnik in tehnoloških novosti se v oblačilih, ki so namenjena univerzalnim posameznikom, lahkotno združujejo preudarnost in igra, umirjenost in hitrost, udobje in svečanost. Več

Skodelice s portreti

Lokacija: Porcelain Catbriyur, Ciril-Metodov Trg 19, Ljubljana

Izdelki so oblikovani iz unikatnega porcelana blagovne znamke Porcelain Catbriyur. Več

Olimp

Lokacija: Filipov dvorec – Dom trgovina, Cankarjevo nabrežje 1, Ljubljana

Raketa je studio, kjer načrtujemo prostore in opremo zanje. OLIMP je zadnji kos v vrsti, ki smo ga oblikovali. Krog je popolna forma. S premišljeno povezavo večih tradicionalno oblikovanih lesenih krogov smo sestavili funkcionalno celoto za sedenje, STOL – PRESTOL. Več

EFEKT strgalnik za led

Lokacija: S.Oliver, Stritarjeva ulica 7, Ljubljana

Uspeh naših ergonomskih zimskih lopat EFEKT na evropskem trgu nas je spudbudil še k razvoju učinkovite rešitve za jutranje strganje zaledenelih avtomobilskih stekel. Natančno smo se lotili analize obstoječih strgalnikov na evropskem trgu kar je še dodatno osmislilo razvoj EFEKT STRGALNIKA ZA LED z izjemno kvaliteto ostrine, okretnostjo, edinstveno obliko in ergonomijo. Več

Tempomat

Lokacija: Povezovalnica, Gornji trg 4, Ljubljana

To ni zgolj naprava za merjenje ur in sekund. Je materializacija časa, simbol za dragocenost trenutka in opomin njegove minljivosti. Izčiščena na meji praznine nositelju sporoča, da vsak dan sam izbira, kako uporablja platno časa. Ali čas teče, če ga ne uporabljaš? Tempomat teče le, dokler ga poganja gibanje nositelja. Tvoj čas, tvoj tempo. Več

Time Machine Watch Winder

Lokacija: Bang & Olufsen, Breg 6, Ljubljana

Time Machine je tehnološko najbolj napreden in oblikovno najbolj dovršen navijalnik za avtomatske ročne ure na svetu. Skozi celoten proces načrtovanja, oblikovanja in izdelave je bilo glavno vodilo posvečanje detajlom, nekompromisni izdelavi ter implementaciji digitalnega ekosistema, ki je navijalnike popeljal v 21. stoletje. Več

Kolekcija Volja

Lokacija: Volja atelje, Trubarjeva cesta 55, Ljubljana

Volja atelje in znamka oblačil pod istim imenom je zamisel Nejc-a Šubic-a. Trajnostna moška oblačila so osnovana po principih krožnega gospodarstva. Oblačila so izdelana iz organskih materialov na licu mesta. Izvirna ideja Volje je označevanje vsakega kosa z datumom “rojstva”, ki predstavlja življenjski cikel oblačila. Več