5. maj
10.00-17.00

Cankarjev dom Ljubljana
ZASEDENO

Prijavite se lahko na naslednje termine tukaj.

Razstava in arhitekturno svetovanje Dobre hiše ob 20. obletnici revije Hiše

“Slovenija je premajhna, da bi jo pozidali z grdimi hišami” je bilo vodilo, ki nas je gnalo, da smo pred dvajsetimi leti začeli izdajati revijo Hiše. Verjamemo, da je revija za nove razsežnosti bivanja v svojih skoraj 23 letih izhajanja obogatila kulturo bivanja v Sloveniji, vplivala na večjo kakovost grajenega okolja in vzpostavila pristnejši odnos med arhitekti in naročniki.

Razstava, ki jo ob zamujeni 20. obletnici izhajanja revije pripravljamo v sklopu festivala Big arhitektura in v virtualni obliki, bo prikazala silovit razvoj arhitekturne prakse na področju individualnih hiš v tem obdobju. Da bo njen učinek po dolgotrajni pandemiji Covida-19 še večji, jo bomo nadgradili z arhitekturnim svetovanjem za vse nove investitorje, ki jim je bila ta storitev v času pandemije onemogočena.

Če ste investitor, oziroma če razmišljate o gradnji ali prenovi svoje hiše, ali stanovanja, ali …, pa ne veste, kako naprej, vas vabimo na razstavo in brezplačno arhitekturno svetovanje. V Cankarjevem domu se boste imeli priložnost srečati z avtorji predstavljenih projektov in z njimi začeti snovati nov dom.

Polurna svetovanja bodo potekala po vnaprej določenem urniku, zato je rezervacija izbranih terminov v spodnji prijavnici do zapolnjenosti terminov obvezna.

Prijava na arhitekturno svetovanje vključuje:
– Brezplačna vstopnica na festival Big arhitektura
– Do 6 arhitekturnih svetovanj z idejnimi skicami
– Ogled razstave in možnost vzpostavitve kontaktov z ostalimi sodelujočimi arhitekti
– Poslušanje vseh predavanj v Veliki sprejemni dvorani
– Brezplačen izvod revije Hiše