V dogovoru z Zbornico za arhitekturo in prostor RS podjetje PILON ponovno organizira akcijo skupinskega nakupa BIM programa za arhitekturno načrtovanje ARCHICAD. Skupinski nakup omogoča cenovno bistveno ugodnejši prehod na BIM in osvajanje novih kompetenc pri načrtovanju. Akcija se bo zaključila 16. oktobra 2020, ko bo tudi izvedeno naročilo. V akcijo je vključeno osnovno izobraževanje, trajna licenca programa ARCHICAD 24 in programa Twinmotion 2020.2 za izdelavo vizualizacij in animacij v realnem času. V sklopu ZAPS skupinskega nakupa bo za vse udeležence organiziran brezplačni 24 urni Archicad začetni tečaj. Šest dnevno izobraževanje bo potekalo po dobavi programa in ga bodo zaradi epidemije tokrat izvedli na daljavo. Vsak udeleženec bo dobil vse materiale in tudi dostop do posnetka celotnega izobraževanja. Več informacij in prijava na povezavi ali na info@pilon.si.
Archicad 24 povezuje projektantske in izvajalske ekipe v popolnoma odprtem BIMcloud okolju, ki ga omogoča napredno sodelovanje in delotoki. Pregledna in tekoča izmenjava informacij gradi zaupanje med člani projektne ekipe ter odpravlja podvojeno in odvečno delo med arhitekti in inženirji. Investitorjem pa uporaba BIM procesa zagotavlja večjo verjetnost, da bo projekt izdelan v roku in predvidenih finančnih okvirih in zelo nazoren vpogled v projekt tudi s pomočjo tehnologije navidezne resničnosti (VR).

Povezava na video zapis komentarja arhitekta v sklopu serije By Design, kjer predstavljajo uporabnike iz različnih birojev po svetu in njihova razmišljanja na temo arhitekturnega načrtovanja. Program Twinmotion omogoča izdelavo vizualizacij in animacij v realnem času, medtem ko je BIMx brezplačen program za 2D, 3D in VR ogled bodočega projekta tudi na mobilnih napravah namenjen tako investitorjem kot arhitektom in gradbenikom.

Na sliki: Model narejen v programu Archicad in vizualizacija v programu Twinmotion 2020.2. Oseba je dodana v programu Photoshop. Avtor: Jesus Carbajal @ark3d.render.