XELLA POROBETON SI

Podjetje Xella porobeton SI iz Kisovca proizvaja in prodaja gradbeni material blagovne znamke Ytong, prodaja silikatne zidake Silka in toplotnoizolacijske plošče Multipor. Izkušeni zaposleni s svojim obsežnim znanjem skrbijo za proizvodnjo kakovostnih Ytong izdelkov ter njihovo uveljavljanje na zahtevnem slovenskem trgu.

Referenčni projekti:
– Vrtec v Notranjih Goricah (Ytong, Silka in Multipor), novogradnja, dvoetažni vrtec v gradnji
– Vrtec Ilirska Bistrica (Ytong, Multipor), novogradnja, 13 oddelčni vrtec
– ES 4 stolpnic v Krškem (Multipor), energ. prenova, pridobljena nepovratna sredstva Eko sklada

Predstavitev novosti:
Vpeljava silikatnih zidakov SILKA na slovenski trg. SILKA je blagovna znamka silikatnih zidakov in drugih silikatnih gradbenih elementov, ki jih pod svojo streho od leta 2005 trži Xella. Strokovnjaki silikatno opeko zaradi njenih najbolj zanimivih lastnosti, predvsem odlične zvočne izolativnosti, tlačne trdnosti in požarne odpornosti, vse bolj uporabljajo za izvedbo delov gradbene konstrukcije, ki jih je težko ali nemogoče izvesti z drugimi gradbenimi materiali.

Katere probleme nagovarja/rešuje:
Silikatni zidaki imajo veliko gostoto materiala, zato so odlični zvočni izolatorji. Zvočna izolativnost stene je odvisna od debeline Silka silikatnih zidakov in njihove gostote ter že pri debelini 20 cm doseže 56 decibelov. S tem zadovolji stroge predpise glede zvočne zaščite med določenimi prostori.

Zakaj menite, da morajo biti arhitekti s tem seznanjeni?
Zvočno zaščito ljudje vse bolj cenimo, pa ne le v večstanovanjskih hišah. Vse pomembnejša postaja za udobje bivanja tudi v družinskih hišah. Posledično je SILKA zanimiva tudi arhitektom, ki svetujejo svojim investitorjem.

Kakšni so dosedanji odzivi pri strankah?
Odzivi so odlični, saj je bila med zidanimi konstrukcijami na tem področju praznina, ki jo SILKA s svojimi lastnostmi odlično zapolnjuje in se že vklaplja v projekte.

Kontakt:

Xella porobeton SI, d.o.o.
Loke pri Zagorju 64, 1412 Kisovec
Tel.: 03 56 60 301
E-naslov: narocila@xella.com
www.ytong.si

Strokovnjaka prisotna na sejmu:
Miloš Kmetič, vodja ključnih kupcev, objektno poslovanje
Tomaž Potrpin
GSM: 031 439 392
E-mail: milos.kmetic@xella.com