XELLA POROBETON SI

Xella porobeton proizvaja in trži porobeton Ytong in toplotno izolacijske mineralne plošče Multipor iz porobetona za toplotno zaščito objektov. Ytong in Multipor sta znana predvsem po toplotni izolativnosti,požarni odpornosti,mineralni strukturi,enostavni uporabi,sistemskih rešitvah,inovativnosti ter ekološko naravnani proizvodnji.

Referenčni projekti:
4 stolpnice v Brežicah z dodatno toplotno izolacijo z Multipor mineralnimi ploščami
Vrtec Vrhnika, enota Komarček- spomeniško varovan objekt, ki je bil dodatno toplotno izoliran z Multipor ploščami z notranje strani.

Predstavitev novosti:
Multipor mineralne toplotno izolacijske plošče- izjemen proizvod za dodatno toplotno zaščito objektov, primeren za fasadne sisteme in strope, toplotno zaščito z notranje strani (zelo pomembno pri spomeniško zaščitenih stavbah!), za ravne strehe. Mineralen, požarno odporen, oblikovno stabilen, trden, vodoodbojen, TRAJEN,ekološki,v celoti se ga da reciklirati, enostaven za vgradnjo!

BIMobject-Ytong in Multipor sta od sredine lanskega leta del BIM. Z umestitvijo v BIM nudita sodoben dostop do podatkov o proizvodih in s tem pomoč pri razvoju projektov od ideje do zaključka del.

Katere probleme nagovarja/rešuje:
Multipor kot mineralna toplotna izolacija pomeni velik napredek predvsem pri ekološkem in trajnostnem vidiku izboljšanja toplotne zaščite objektov in s tem, porabe energije.

Naši proizvodi Ytong in Mulitpor v BIM platformi- gre za digitalizacijo procesa projektiranje od njegove začtne faze do pokalkulacij. Sodoben pristop močno olajša in pospeši delo vsem udeležencem v procesu projektiranja in izgradnje objektov.

Zakaj menite, da morajo biti arhitekti s tem seznanjeni?
Multipor je ena najsodobnejših rešitev glede trajnosti in ekologije pri toplotni zaščiti objektov in izvedbi notranje toplotne zaščite(spomeniško zaščitena pročelja!).BIM olajša in pospeši delo v projektiranju in izvedbi objektov

Kakšni so dosedanji odzivi pri strankah?
Multipor prepoznavajo kot odličen proizvod, ker omogoča izvedbo določenih aplikacij na sodoben, trajnosten in okolju prijazen način.
BIM večina arhitektov prepozna kot genialno orodje za projektiranje in gradnjo objektov, nujno v procesu digitalizacije arhitekture in novih pristopov k gradnji.

Kontakt:

Xella porobeton SI, d.o.o.
Tel.: 03 56 60 301
E-naslov: narocila@xella.com
www.ytong.si

Strokovnjak prisoten na sejmu:
Miloš Kmetič
GSM: 031 439 392
E-mail: milos.kmetic@xella.com