Aleks Simčič, rojen 8.2.1968 v Šempetru pri Gorici. 1995 je diplomiral na strojni fakulteti v Ljubljani. Po študiju je delal kot vodja prodaje, kasneje kot direktor v družbi Castrol Slovenije, 2013 pa se je dokončno posvetil samo vinogradništvu. Sedaj skupaj z družino vodi vinarstvo Edi Simčič.

EDI SIMČIČ WINE ESTATE
„Vinsko zgodbo zasnuje, razplete in oplemeniti sama trta“ – tako se začne opis naše vinske hiše v katalogu, ki zapiše zgodbo o nas.
Čeprav hiša z mlado tradicijo stekleničenja vin, so se izkušnje in ljubezen do trte izoblikovala skozi rodove Simčičevih, ki so znali prisluhniti naravi.
Od prvih začetkov v letu 1989 z napolnjenih 2000 steklenic, naša proizvodnja danes znaša 60.000 steklenic vin pridelanih na 13 ha ,ki presegajo meje domače zemlje in imajo ljubitelje na vseh petih celinah sveta.

Nudimo širok izbor stekleničenih vin – razdelili pa smo jih v tri linije
– osnovno linijo,kot vstopna točka v svet vin, kamor sodijo Beli pinot, Triton ( zvrst chardonnaya, sauvignona in sivega pinota ), Duet Roze in Duet ( zvrst Merlota in Cabernet sauvignona ),
– donegovano linijo LEX, kot prikaz strukture, moči in elegance. V tej družbi se nahajajo rebula,malvazija,sivi pinot, chardonnay, sauvignon, triton lex ( zvrst chardonnaya, sauvignona in rebule), Duet lex ( rdeča zvrst merlota, cab. Sauvignona in cab. Franka),
– SINGEL VINEYARDS linija: Chardonnay KOZAN, Sauvigon FOJANA in Rebula FOJANA, ki so imena dobila po imenu vasi v katerih se vinograd nahaja. Prefonjenost, mineralnost in uravnoteženost so odlike te linije.
Med posebneža sodita še dve sladki vini iz sušenega grozdja, bel Edijev izbor in rdeča Bosa rosa.

Ker „resnična plemenitost ni nikoli vzvišena“.

Foto: Marijan Močivnik, www.studio-ajd.si