MOS Dom, MOS Tehnika, MOS Turizem, MOS B2B in MOS Plus bodo na celjskem sejmišču obiskovalce ponovno razveseljevali s široko ponudbo na enem mestu od 10. do 15. septembra. Zaradi sledenja trendom, novostim in spremembam, pa ne manjka niti izdelkov in storitev, ki sledijo načelom trajnostnega razvoja in varovanja okolja.

Se sprašujete ali je montažna gradnja primerna za vas ali kako znižati stroške energije? Se spopadate z vlago v stanovanju? Na vsa ta vprašanja lahko najdete odgovore in rešitve na MOS-ovih svetovalnih točkah. Če se soočate s pastmi gradnje ali prenove, pojdite po odgovore na 52. MOS.

 

 

Celovita ponudba gradnje in obnove na vzhodnem delu sejmišča
Zbiranje informacij o gradbenih in stanovanjskih rešitvah, ki na tržišču obstajajo, je dolgotrajen proces. Drastično ga lahko skrajšate z obiskom sejma, ki ponuja gradbene in stanovanjske rešitve. To je odlična priložnost za vse, ki se podobnih projektov lotevajo v prihodnosti.
Razstavljavci bodo predstavili vso ponudbo zaključnih del v gradbeništvu, našli boste lahko najoptimalnejše strešne kritine, tlakovce in ostali gradbeni material. Manjkali ne bodo niti kamini, peči, dimniški sistemi in keramika, pa ograje okna, vrata in senčila, kljuke in zimski vrtovi. Na MOS-u je predstavljena tudi notranja oprema. V kolikor pa vas zanima energetika, se odločate za nov ogrevalni, hladilni, prezračevalni sistem ali pa vas zanima toplotna črpalka sta hala I in L za vas.

 

 

Brezplačne MOS-ove svetovalnice
Sejemsko dogajanje zaznamujejo sejemski popusti in ugodnosti razstavljavcev, obiskovalci pa lahko izkoristijo tudi številne brezplačne nasvete neodvisnih strokovnjakov. V Celjskem sejmu tudi na 52. MOS-u nadaljujejo s projektom MOS-ovih svetovalnic, ki so bile v  preteklosti zelo dobro sprejete. Obiskovalci lahko na sejmu pridobijo nasvete o učinkoviti rabi energije in uporabi obnovljivih virov energije od neodvisnih svetovalcev iz Eko sklada. Udeležite se lahko svetovanj o ogrevanju s toplotnimi črpalkami in toplotnimi črpalkami, ki delujejo iz lastne sončne elektrarne, kakšni so primeri napak pri gradnjah in primeri dobre prakse bo spregovorila Carmen Hladnik Prosenc, da boste izvedeli vse o novogradnji energijsko učinkovitih lesenih hiš bo poskrbel g. Jernej Markelj, govora pa bo še o mnogih drugih aktualnih temah.

 

 

Nova direktiva, novi trendi
Z letom 2021 bomo z masivne gradnje, ki smo je bili navajeni do sedaj, preklopili na skoraj nič-energijsko gradnjo. V veljavo namreč pride evropska direktiva o energetski učinkovitosti stavb, ki želi v prvi vrsti zmanjšati izpuste škodljivih emisij v ozračje, izboljšati energetsko učinkovitost in povečati izrabo obnovljivih virov.
Vsi, ki razmišljate o gradnji ali obnovi doma, se lahko s smernicami prihodnosti  spoznate že zdaj. Skupaj z razstavljavci poskrbite, da bo vaš dom združeval kakovostno bivanje, varčnost in prijaznost do okolja. Naložba v gradnjo hiše je vsekakor ena od pomembnejših v življenju posameznika, naj bo premišljena.

 

 

 

 

 

 

DODATNE INORMACIJE:
Celjski sejem d.d.
Dečkova cesta 1
3000 Celje, Slovenija
Tel: +386 (0)3 54 33 000
Fax: +386 (0)3 54 19 164
E-pošta: info@ce-sejem.si
https://ce-sejem.si/sejmi/52-mos/