Hiša JT

Objekt je navidezno sestavljen iz večih kubusov različnih velikosti in višin z enokapnimi strehami, ki ustvarijo še  bolj dinamično obliko hiše. Gradbena konstrukcija je iz masivnega sela, ki še dodatno omogoča razgibanost prostorov.

S cestne strani se ob prostorni garaži se pod impozantnim nadstreškom nahaja vhod v stanovanjski del. Vstopamo v odprto prostorno deloma dvovišinsko pritličje. Največ svetlobe ponuja dnevni prostor, kjer je ob veliki zastekljeni okenski površini odpira pogled na ozelenjeno okolico in zunanji bazen .  Stopnice  vodijo v zgornji spalni del , kjer  se iz galerije ponuja razgled na spodnje bivalne  prostore. V zgornji etaži je locirana večja spalnica z lastno garderobo in kopalnico, dve manjši sobi ter manjša kopalnica. V kleti se poleg tehničnih prostorov  nahaja večji družabni prostor.

Oblikovanje interierja zaznamuje izbira fasadnih material, ki se zrcalijo tudi v notranjih prostorih. Prevladujejo odtenki naravnega lesa s kamnito oblogo.

Razgibanost volumnov še bolj poudari izbira različnih fasadnih materialov z drugačnimi barvnimi odtenki in površinskimi obdelavami, ki obiskovalcu iz vsake strani ponujajo zanimiv in drugačen pogled na objekt. Premišljeno se tako prepletajo naravni materiali kot je les in kamen s klasično črno-belo kombinacijo obešenih fasadnih vlakno cementnih plošč. Vse nadstrešene zunanje površine pokriva lesen dekorativen strop, ki dodatno obogati moderno zasnovo objekta. Večje steklene površine pa so povezava med notranjimi ambienti z urejeno ozelenjeno okolico in okoliškimi hribi. Rezultat je moderna zasnova in oblikovanje stanovanjske hiše ter optimalni funkcionalni tlorisi, ki nudijo udobno in prijetno bivanje.

Delite zgodbo

DATOTEKA

Arhitektura
SoNo arhitekti, ekipa: Edvard Blažko, Marko Volk, Nina Tešanović

Krajinska arhitektura
Bruto

Interier
SoNo arhitekti

Projektant gradbenih konstrukcij
Igor Grdina

Projektant elektro instalacij
Danilo Štajdohar

Projektant strojnih instalacij
Dean Mavri

Fotografije
Žiga Lovšin

Lokacija
Slovenija

Leto načrtovanja
2017

Leto izvedbe
2018

Letna poraba energije
1000 kWh/(m2a)

Investicija
170.000 eur

Velikost parcele
930 m2

Površina
373 m2

Izvajalci in dobavitelji
Lumar