Termalni vrelci so v te kraje že pred štirimi stoletji privabljali zdravja željne obiskovalce, danes pa so Terme Olimia priljubljena destinacija tudi za tiste, ki si želijo več kot le blagodejnih učinkov termalne vode. Ustno izročilo pravi, da so Baroni iz Miljane že pred štirimi stoletji imeli svoje kopališče v Harini Zlaki. Leta 1935 pa so naravni topli viri pritegnili pozornost domačega župnika Friderika Strnada, ki je skupaj s strokovnjaki dokazal zdravilne učinke teh naravnih toplih izvirov.

Atomske Toplice so uradno odprli leta 1966 in danes smo priča izjemno uspešnemu razvoju zdravstvenega turizma, ki s svojo celovito turistično ponudbo na področju zdravstvenih storitev, dobrega počutja (wellnesa), nastanitvenih kompleksov, bazenov, gostinske ponudbe in privlačne arhitekture privablja obiskovalce z vsega sveta. Terme Olimia so dobile ime po srednjeveškem olimskem samostanu, ki se nahaja v njihovi neposredni bližini.

Programi prilagojeni posameznikovim potrebam in željam, celovita wellness ponudba z najsodobnejšim in največjim svetom savn, odlične storitve za lepoto, adrenalinska vodna doživetja in možnosti rekreacije sestavljajo pravi mozaik prerojenega življenja.

Vsa ta doživetja pa bogatijo in dopolnjujejo tudi bližnje naravne in kulturne znamenitosti ter izletniški in kmečki turizem z domačimi specialitetami in pristnimi virštajnskimi vini.

Matej Terner