V sklopu Svetlobne Gverile bodo od 29.5. do 26.6. na ogled dela študentov 1.letnika, ki so jih izdelali v seminarju Florijančič. Razstava bo na dveh lokacijah: v prostorih Mesta oblikovanja Slovenija ter na Fakulteti za arhitekturo (risalnica 35, ogled možen ob delavnikih od 10 do 20 ure).

Opis projekta:
Kaj imata skupnega prostor in tema? Tako za enega kot za drugega lahko rečemo, da sta neskončna, vendar ju zaznamo šele, ko ju ni. Neskončnost teme se prekine s svetlobo, neskončnost prostora z objektom.
Naloga študentov ljubljanske fakultete za arhitekturo pri predmetu Projektiranje in kompozicija 1 v seminarju prof. Florijančiča je bila ravno to – raziskovanje in ustvarjanje prekinitve teme in prostora. Proti neskončnosti teme in prostora so pristopili z enotnim materialom določenih dimenzij in poljubnim virom svetlobe. Ukvarjali so se z vprašanji prehoda teme v svetlobo, svetlobe v temo v povezanosti s formiranjem objekta oz. meje neskončnega prostora. Na končni rezultat so ključno vplivale tudi možnosti oziroma omejitve, izhajajoče iz uporabe danega materiala, ki so ga morali uporabiti brez odpadka in spajati brez uporabe drugih materialov.

Študenti: Metka Janko, Nika Janša, Nina Jedlovčnik, Timotej Jevšenak, Ariana Jovičević, Matej Jugovar, Helena Kajzer, Ian Kirin
Mentorja: prof. Miloš Florijančič, asist. Mina Hiršman
Tehnična sodelavca: Ambrož Bartol, Jona Rak Koceli
Produkcija: Fakulteta za arhitekturo, Univerza v Ljubljani
Projekt je nastal v sodelovanju z Arcadia Lightwear.