SUPERFORM

Superform je arhitekturna praksa iz Slovenije, ki sta jo leta 2001 ustanovila Marjan Poboljšaj in Anton Žižek. Biro že vrsto let uspešno deluje na področju arhitekture, interierja, dizajna in urbanega prostora.
Živimo v svetu nenehnih sprememb družbe in okolja. Prepričani smo, da je potrebna nova paradigma pri ustvarjanju arhitekture, ki združuje čim širši nabor dejavnikov, ki vplivajo na človeka in družbo.
Superform uvaja nov pristop: arhiteketura je izkušnja, ki jo doživljamo na treh nivojih zaznavanja: na mentalnem, senzualnem in fizičnem nivoju.
Vsak Supeformov projekt ima specifično kodo. Koda projekta je vsota nivojev zaznavanja in specifičnega imena projekta, ki označuje zgodbo/sago vsakega projekta. S kodo projekta Superform komunicira z naročnikom in z javnostjo.

Cilj ustvarjanja ni le produkt, temveč je kontinuiran proces, v katerem enakovredno sodeluje tudi sam uprabnik. Proces ustvarjanja je enak za vse naloge, neglede na velikost (arhitektura, interier, urbani prostor). Rezultat pa je vedno drugačen in unikaten, saj arhitekturo obravnavamo kot kot medij, tretjo kožo, ki se prilega uporabniku in prostoru.

Superform je prejemnik nacionalnih in mednarodnih arhitekturnih nagrad.
– Zgradba leta 2018, Archdaily, nominacija
– Interier leta 2017 – Mesec oblikovanja
– Nagrada Arhiof 2017, posebna omemba
– Architizer 2015, nominacija
– Plečnikova nagrada 2014, nominacija
– Zlati svinčnik 2013, 1. nagrada
– Piranesi nagrada 2009, nominacija

Na sliki: Poslovni objekt v Nazarju, 2015,  foto Miran Kambič

Kontakt:

SUPERFORM d.o.o.
Tel: +386 40 171 767
info@superform.si
www.superform.si

Prisoten na sejmu:

Anton Žižek