SIKA

Uspeh in ugled podjetja Sika temeljita na dolgotrajni tradiciji inovacij. Skladno s tem sta jedro našega poslovanja upravljanje inovacij in osredotočenost na razvoj kakovostnih izdelkov ter najboljših storitev za naše stranke. Uveljavili smo postopek ustvarjanja izdelkov z močno osredotočenostjo na nenehen razvoj novih sistemov in rešitev za vse naše trge. Zagotavljamo pametne rešitve z uporabo najnaprednejših tehnologij, storitev in edinstvenega strokovnega znanja. Dobro znani smo po naših visokokakovostnih gradbenih in industrijskih rešitvah, ki so vedno skladne z najnovejšimi neodvisnimi preizkusi, standardi in predpisi – naše stranke so torej lahko pomirjene, saj delajo z zanesljivim proizvajalcem.

Referenčni projekti:
Hotel Intercontinental, PO XAL, Urgentni center Celje, Urgentni center Murska Sobota, HE Brežice, PO Kuehne + Nagel, PO MAGNA STEYR, …

Predstavitev novosti:
Družba Sika je predana vodilni zamisli trajnostnega razvoja. Naše pobude za trajnost so usmerjene v notranjo organizacijo in zunanje okolje. Pobude se usmerjajo glede na število svetovnih megatrendov, ki obsegajo gospodarske, socialne in ekološke vidike. Za družbo Sika trajnost ni zgolj cilj, temveč proces, v katerega je vključena celotna družba. Zato družba Sika ves čas nadzira svoje dejavnosti in vedenje glede svojega izpolnjevanja obveznosti, stalno išče načine za pošteno poslovanje v korist podjetja, načine za varovanje okolja in izboljšanje splošne življenjske situacije ter tako pravilno izpolni obveznosti do interesnih skupin, konkurence, dobaviteljev in družbe kot celote.

Katere probleme nagovarja/rešuje:
Ravnamo se po strategiji rasti s posebno osredotočenostjo na pospešeno razširitev na trge v razvoju. Ti hitro rastoči trgi so znani po močni urbanizaciji in razvoju velemest, zaradi česar imajo naraščajočo potrebo po visokozmogljivih gradbenih izdelkih, ki ustrezajo strogim varnostnim, protipotresnim, protipožarnim in kakovostnim zahtevam. Na primer potrebo po inovativnih rešitvah za hidroizolacijo in strešne sisteme, funkcionalnem tesnjenju stavbnih ovojev in posebnem izjemno trdnem betonu. Z drugimi besedami – po rešitvah, izdelkih in tehnologijah, za katere smo specializirani mi.

Zakaj menite, da morajo biti arhitekti s tem seznanjeni?
Verjamemo, da je zaupanje temelj naših partnerstev in sodelovanj. Gradimo ga s kakovostnim delom, poleg tega pa je tudi rezultat naše inovativne moči in vztrajnosti. Vendar pa pri tem ne gre za statično stanje, temveč za neprekinjeni proces, ki ga je treba aktivno gojiti. Blagovna znamka Sika obstaja, ker vsak dan aktivno vlagamo v grajenje zaupanja.

Kakšni so dosedanji odzivi pri strankah?
Izpolnjujemo visoka pričakovanja.Vse Sika rešitve so zasnovane z mislijo na uspeh naših strank, pri čemer si prizadevamo za dolgoročna in obojestransko koristna poslovna razmerja, ter se ne osredotočamo zgolj na kratkoročno poslovanje. Naš cilj je premagati vse izzive, s katerimi se soočajo naše stranke, in sicer z novimi izdelki v odgovor na strožje predpise za lepila in tesnila, z razvojem novih rešitev za izpolnjevanje vedno večjih zahtev glede preprostega nanosa brez nevšečnosti, ter okoljevarstvene ustreznosti na trgu talnih sistemov, tako kot tudi z dobavo materialov za gradnjo lahkih konstrukcij v avtomobilski industriji.

Kontakt:

Sika d.o.o.
Prevale 13, 1236 Trzin
Tel.: 01 580 95 34
E-mail: info@si.sika.com
http://svn.sika.com/

Strokovnjaki prisotni na sejmu:
Robert Zimšek, Vodja programa industrija
GSM: 031 772 852
E-mail: zimsek.robert@si.sika.com

Rok Karmuzel, Vodja področja ravnih streh in hidroizolacij
GSM: 031 641 139
E-mail: karmuzel.rok@si.sika.com

Mitja Velikanje, Vodja programa industrijski tlaki in sanacije v gradbeništvu
GSM: 031 805 675
E-mail: velikanje.mitja@si.sika.com