RIHTER MONTAŽNE GRADNJE

Naše podjetje Rihter je z dolgoletno tradicijo gradnje montažnih hiš postalo eden izmed najpomembnejših proizvajalcev pasivnih in nizkoenergijskih hiš, saj pod našim okriljem gradimo okolju prijazne in energijsko varčne objekte. Že vse od leta 1990 smo na trgu zasidrani kot kupcem prijazno, kakovostno in priznano podjetje, s katerim smo si že odprli vrata na tuje trge, kjer še dodatno izpopolnjujemo naše znanje in izkušnje. Iz majhnega družinskega podjetja smo zrasli v prepoznavno podjetje, ki se je s svojim znanjem, strokovnostjo in prodornostjo uveljavilo tako na domačem kot tudi na tujih trgih. Prisotni smo na zahtevnih tržiščih Italije, Francije, Švice, Nemčije, Avstrije in Hrvaške. Naša dolgoletna tradicija nas tako uvršča med prepoznavnejše graditelje stanovanjskih stavb in drugih objektov, ki jih za vas gradimo v nizkoenergijskem in pasivnem standardu montažne gradnje.Našo kakovost potrjujejo številni pridobljeni certifikati za vse konstrukcijske sisteme, s katerimi zagotavljamo, da je gradnja hiše z našo tehnologijo prava izbira. Med vsemi pridobljenimi certifikati je najpomembnejša Evropska tehnična ocena, ki je podlaga za označevanje hiš z znakom CE. Izpostavili bi tudi sistemski certifikat Passivhaus Instituta, s katerim dokazujemo, da so naše pasivne stavbe grajene v skladu z najvišjimi energetskimi standardi.

Referenčni projekti:

  1. Hiša Kanji dol, za katero smo prejeli nagrado za Naj leseno gradnjo 2016. Hiša Kanji dol leži na robu gozdne jase, obkrožena s širnimi gozdovi. Hiša s svojim videzom ne izstopa iz pravljične pokrajine, ampak se zlije z okolico v celoto. Uporaba naravnih materialov za gradnjo hiše v takšnem okolju je bila edina smiselna izbira. Okvirna leseno panelna konstrukcija hiše je delno obložena s fasadnimi ploščami in delno z naravnim macesnovim lesom. Hiša ima 80 kvadratnih metrov uporabnih površin in ima praktično vse prostore, ki jih potrebuje družina za prijetno in udobno bivanje.
  2. Vila Jesolo -. V sodelovanju z italijanskim arhitektom Jacopom Mascheronijem smo se tudi tokrat izkazali z zahtevnim dizajnom in moderno arhitekturo ter hišo, izvedeno v nizkoenergijskem standardu. Pritlična hiša “L” oblike s približno 200 kvadratnimi metri neto stanovanjske površine, pokritimi terasami in z optimalno izkoriščenimi prostori je bila zgrajena in opremljena v šestih mesecih.Odlična izolativnost zunanjega ovoja hiš in visoki standardi za varčevanje z energijo zagotavljajo maksimalno ugodje in minimalne stroške skozi vse štiri letne čase.
  3. Vrtec Loče- Ravnokar dokončujemo vrtec v Ločah, ki je zgrajen v pasivnem standardu Natura. Ker je zdravje in udobje malčkov na prvem mestu, je vrtec zgrajen iz popolnoma naravnih materialov. Izolacija, ki smo jo vgradili je sestavljena iz toplotnih izolacijskih plošč – lesenih vlaken.

Predstavitev novosti:
Rešitev predstavlja nov pristop k gradnji skoraj nič-energijskih stavb v Sloveniji. Vsaki stavbi se posvetimo individualno in jo z našim znanjem, izkušnjami in visoko izobraženim kadrom nadgradimo v razred skoraj nič-energijskih stavb. S tem izstopamo iz splošnih okvirjev in smernic za načrtovanje skoraj nič-energijskih stavb, ki poudarjajo kompaktnost in preproste arhitekturne oblike. Prosta arhitekturna zasnova in sledenje željam strank ter inovativnosti arhitektov pri oblikovanju stavb ob njihovem minimalnem vplivu na okolje v celotnem življenjskem ciklu je naš glavni cilj dolgoročnega razvoja.

Katere probleme nagovarja/rešuje:
Na stavbo gledamo kot na enkraten individualni projekt posameznika. Naš cilj je gradnja stavb po željah in potrebah investitorjev, načrtovanih z znanjem in osebnim pristopom arhitektov ter varovanjem in ohranjanjem narave za naše otroke. Z znanjem in osebnim pristopom se vse te tri komponente lahko preprosto povežejo v vsaki stavbi

Zakaj menite, da morajo biti arhitekti s tem seznanjeni?
Arhitekti so tisti, ki želje investitorjev uskladijo z zahtevami in danostmi prostora, s svojim znanjem in izkušnjami ter svojim osebnim pečatom to oblikujejo v funkcionalno celoto.

Kakšni so dosedanji odzivi pri strankah?
Odzivi pri strankah so zelo pozitivni. Predvsem so nad našim delom navdušeni arhitekti, ki imajo pri oblikovanju in zasnovi stavb dosti več prostega prostora in si lahko privoščijo individualnost ter pustijo na stavbi svoj osebni pečat.

Kontakt:

Rihter montažne gradnje d.o.o.
Loke 40, 3333 Ljubno ob Savinji
Tel.: 03 839 04 30
E-MAIL: prodaja@rihter.si
www.rihter.si

Strokovnjak prisoten na sejmu:
Franc Tesovnik
GSM: 051 690 012
E-mail: franc.tesovnik@rihter.si