Kdaj: 15.9.2015 ob 17.00, v okviru prireditve Off in sploh #2
Kje: Mesto oblikovanja, nekdanja tiskarna Mladinska knjiga, Dunajska cesta 123, Ljubljana
Vstop prost

Razvoj novih tehnologij kot so 3D print, računalniško podprto 3D načrtovanje BIM,  pametni sistemi opremljanja in obratovanja stavb spreminjajo naš vsakdan in znižujejo ceno gradnje objektov. Bodo hiše postale zelo poceni in cenovno dostopne za vsakogar? Bomo na gradbiščih v prihodnosti sploh še videli delavce?  Bodo te inovacije uničile dosedanja tržišča, kot so računalniki uničili pisalne stroje? Ali pa je vse le modna muha, ki ne bo mogla nikoli nadomestiti tako kompleksnega procesa, kot je snovanje in gradnja objektov (iz naravnih materialov)?

Sodelujoči:
Uroš Maršič, gradbeni inženir, poznavalec BIM tehnologij in samostojni podjetnik. V okviru projekta »Po kreativni poti do praktičnega znanja« je skupaj s študenti Univerze na Primorskem in v sodelovanju s podjetjem KonektON d.o.o. raziskoval način implementacije BIM-a v podjetja in organizacije v Sloveniji. Izsledke raziskave je opisal v članku za revijo HIŠE.
Aklih, mladi oblikovalci, ki s pomočjo 3D tiska ustvarjajo privlačne oblikovalske izdelke. Njihovo delo bo predstvaljeno v reviji HIŠE.
Andrej Žužek, direktor podjetja INTRI, d.o.o., ki se ukvarja s 3D tiskom. Svoj pogled na prihodnost gradnje hiš s pomočjo 3D tiska je opisal v kolumni za revijo HIŠE.
Dejan Semič, gradbeni inženir iz biroja Atelje S. Projekt biroja – hiša MK bo objavljena v reviji HIŠE.

Kuratorka in moderatorka: glavna urednica revije Hiše Eva Prelovšek Niemelä.

Sodelujoči

Andrej Žužek
Andrej ŽužekDirektor podjetja INTRI, d.o.o.
Aklih
AklihOblikovalci
Dejan Semič
Dejan SemičGradbeni inženir iz biroja Atelje S
Uroš Maršič
Uroš MaršičGradbeni inženir, poznavalec BIM tehnologij in samostojni podjetnik
[contact-form-7 id=”6324″ title=”Vabilo na dogodek-brezplačno_off-in-sploh-obiskovalci”]

Partnerji