ČAS IN KRAJ RAZSTAVE
17. oktober – 17. november 2017, v okviru Meseca oblikovanja v Mestu oblikovanja Slovenija, nekdanja tiskarna Mladinska knjiga, Dunajska cesta 123, Ljubljana, Slovenija
ROK ZA PRIJAVO: 10. JULIJ 2017

PRIJAVNINA
za avtorje-fizične osebe: 50 EUR + DDV
– za avtorske skupine in manjša podjetja: 190 EUR + DDV
– Za večja podjetja: 290 EUR + DDV

KDO LAHKO SODELUJE
Inovativne, izvirne in dobro oblikovane izdelke lahko prijavijo avtorji, avtorske skupine in podjetja z vsega sveta.
Vsak prijavitelj lahko prijavi več izdelkov/projektov, vendar pa mora za vsak izdelek izpolniti svojo prijavnico in za vsako prijavnico plačati svojo prijavnino. Z eno prijavnico lahko prijavi tudi kolekcijo z največ 3-imi izdelki. Pri modnem oblikovanju se za 1 prijavo šteje 1 »celostna podoba«/ »1 look«) na lutki z največ 3-imi izdelki.

POSTOPEK PRIJAVE
Prijavo pošljete preko elektronske prijavnice.

PRIJAVNA DOKUMENTACIJA
– izpolnjena elektronska prijavnica;
– ime izdelka/projekta (v slovenščini in angleščini);
– ime in kontaktni podatki avtorja in/ali studia;
– ime in kontaktni podatki izdelovalca;
– opis izdelka (v slovenščini in angleščini, posamezen opis do največ 350 znakov (ne besed!) brez presledkov v Wordu, daljši teksti bodo rezani);
– tri digitalne fotografije formata .jpg ali .tif, dimenzije stranic 15 x 15 cm pri 300 dpi oziroma 1600 x 1600 pikslov, brez logotipov;

KRITERIJI ZA IZBOR IZDELKOV
Izdelki morajo biti skladni s kriteriji dobrega oblikovanja (ergonomija, funkcionalnost, uporabnost, emotivna vrednost in estetski vidik, tržni potencial, etika, specifičnost in originalnost). Prijavljeni izdelki morajo biti realizirani in izdelani v zadnjih dveh letih. Prototipi so dovoljeni pod pogojem, da imajo rešene vse tehnične podrobnosti. Plakati in brošure izdelkov bodo iz izbora izključeni. Izbor bosta opravila kuratorja Eva Štrukelj in Zmago Novak. Njun izbor je dokončen.
Po prejemu prijave vključno s fotografijami, bo v roku do 7 dni prijavitelj obveščen o uvrstitvi na razstavo in pozvan k plačilu prijavnine, v kolikor je še ni poravnal.
Neizbranim prijaviteljem se prijavnina vrne.

IZBRANIM PRIJAVITELJEM MESEC OBLIKOVANJA ZAGOTAVLJA
– umestitev in razvrstitev na razstavo ter oznako razstavnega izdelka;
– objavo na spletni strani Meseca oblikovanja;
– brezplačen katalog Mesec oblikovanja;
– splošno osvetlitev razstave;
– shranjevanje embalaže izdelkov, ki so prispeli po pošti;
– vabilo na otvoritev Meseca oblikovanja in set 10-ih kuponov za Oblikovalsko okuševalnico in Zvezde oblikvanja
– možnost dodatne polstranske ali celostranske predstavitve v Katalogu oblikovanja po znižani ceni

PRIJAVNINA
Za avtorje-fizične osebe (s statusom samostojnega kulturnega delavca ali freelancerje je prijavnina 50 EUR + DDV, za avtorske skupine in manjša podjetja (podjetja, ki imajo manj kot 10 zaposlenih in imajo letni promet in/ali letno bilančno vsoto, ki ne presega 2 milijona EUR) znaša prijavnina 190 EUR + DDVZa večja podjetja (nad 10 zaposlenih) znaša prijavnina 290 EUR + DDV.
Neizbranim prijaviteljem se prijavnina vrne.
Prijavnina se v primeru, da izdelka ne dostavite na razstavo ali odpoveste razstavljanje po odpovednem roku, ne vrača.

DODATNE STORITVE
Prijavitelj lahko proti plačilu naroči tudi:
– obešanje izdelka (npr. stropno svetilo): 15 eur + ddv
– električni priključek: 30 eur + ddv
– izposoja lutke: 20 eur + ddv

ODPOVEDNI ROK
Odpovedni rok sodelovanja je 12. 9. 2018.
V primeru odpovedi po 12. 9. oz. v primeru, da izbraN avtor izdelka ne dostavi na razstavo, se prijavnina ne vrača.

PREVZEM PRODUKTOV
Osebna dostava: za slovenske razstavljavce: 4.10. med 10:00 in 15:00 in 6.10. med 10.00 in 17.00, za tuje razstavljavce, ki pridejo na dogodke 16.10. med 10:00 in 16:00 v prostorih Mesta oblikovanja Slovenija, nekdanja Tiskarna Mladinska knjiga na Dunajski cesti 123 v Ljubljani. Dostava po pošti: produkte je potrebno dostaviti najkasneje do 6. 10.  na naslov: Zavod Big, Dunajska cesta 123, 1000 Ljubljana.

Prevzem produktov po zaključenem dogodku bo potekal 26. 11. in 27.11. med 9:00 in 17:00  in 28. 11., in  29.11. med 9:00 in 16:00 v prostorih Mesta oblikovanja  Slovenija, nekdanja Tiskarna Mladinska knjige na Dunajski cesti 123 v Ljubljani. POZOR: Produkte, ki jih razstavljavci ne bodo prevzeli do vključno 29.11. bo organizator zavrgel.

VRAČILO IZDELKOV PO POŠTI
V kolikor izdelkov ne morete osebno prevzeti, jih lahko pošljemo tudi po pošti. V nadaljevanju navajamo dodatne stroške:
– strošek pakiranja: 20 EUR + DDV;
– strošek poštnine: različen glede na težo paketa (izračuna se avtomatsko v prijavnem obrazcu);
– paketov, katerih masa presega 30 kg in katerih seštevek dolžine in obsega (merjenega na najširšem mestu prečno) presega 3.000 mm, po pošti ne vračamo.

POGOJI SODELOVANJA
Prijavitelj/avtor mora sam zagotoviti finančna sredstva za realizacijo svojega dela in prevoz na lokacijo razstavnega prostora Razstave Znamke in znamenja (Mesto oblikovanja Slovenija). Z izdelki na razstavi bo organizator ravnal skrbno in odgovorno, sam prostor je fizično varovan. Ker organizator ne prevzema odgovornosti v primeru poškodb ali kraje izdelkov, razstavljavcem svetujemo, da jih zavarujejo. Po zaprtju razstave mora razstavljavec v danem roku sam poskrbeti za odvoz razstavnih predmetov. Produkte lahko vrne po pošti tudi organizator izključno na stroške razstavljavca. Produkte, ki jih razstavljavci ne bodo prevzeli do vključno 29.11. bo organizator zavrgel.

[ezfc id=’45’ /]

Kaj spada med kolekcijo izdelkov?
Med kolekcijo se uvrščajo izdelki istega tipa, ki se med seboj smiselno povezujejo v celoto. Ob prijavi kolekcije se prijavnina plača enkrat. Kolekcija obsega lahko največ 3 izdelkov. Pri modnem oblikovanju se za 1 prijavo šteje 1 »celostna podoba«/ 1 »look«) na lutki z največ 3-imi izdelki.

Kdo umesti produkte v razstavo?
Produkte v razstavo umestijo scenografi in vodje razstave.

Ali lahko dodamo vizitke, brošure, letake?
Poleg produktov ni dovoljeno dodajati promocijskega materiala, saj mora biti izgled razstave poenoten, zato vsakemu produktu pripada oznaka, ki jo priskrbi organizator.

Kako so zavarovani izdelki na razstavi?
Z izdelki na razstavi bo organizator ravnal skrbno in odgovorno, sam prostor je fizično varovan. Ker organizator ne prevzema odgovornosti v primeru poškodb ali kraje izdelkov, razstavljavcem svetujemo, da jih zavarujejo.

Dodatne informacije: Živa Novak, ziva@zavodbig.si, tel.: 01 431 22 22
Uradne ure: ponedeljek – petek med 10:00 in 13:00