Kratka predstavitev podjetja in izdelkov:
Etex BP je globalno podjetje z znamkami Promat in Siniat. Promat je dobavitelj rešitev za pasivno požarno zaščito v gradbeništvu za področje požarnih prebojev, kanalov, jeklenih ali lesenih konstrukcij, sten in stropov, dimnikov, zaščite betona ter požarnega stekla. Siniat je dobavitelj materialov za suho gradnjo, gipskartonskih in cementnih plošč, kitov in montažnega materiala.

Referenčni projekti:
Gimnastični center Ljubljana, požarna zaščita jeklene konstrukcije z barvnim premazom Promapaint SC-4 Nordijski center Planica, steklena pohodna ploščad s požarno odpornostjo, sistem Promaglas Švicarija- Tivoli Ljubljana, zaščita zgodovinske jeklene konstrukcije s ploščami Promatect.

Predstavitev novosti:
Promat ponuje rešitev Promat Systemglas F-1, požarne steklene stene, brez vmesnih profilov, kar omogoča monolitni izgled in različne možnosti poudarkov in odseva okolice. Direktni stik steklo na steklo omogoča zelo ozko stično režo, ki je lahko samo pokitana ali prekrita s tanko dekorativno letvico. Direktni stik je možen tudi v vogalu. Stopnje požarne zaščite so od EI30 do EI 120. Stiki z mejnimi površinami so lahko izvedeni s trgovskimi profili ali kot skrita poglobljena vgradnja, kar še dodatno poudari efekt stekla, ki izhaja direktno iz stene ali stropa.

Rešitev Promat Systemglas, notranja steklena požarna stena ponuja arhitektom večjo svobodo pri oblikovanju stavbe, odpira transparentnost notranjega prostora in dodaja vrednost v uporabniški percepciji stavbe. Ravne steklene ploskve ne zmotijo homogenosti sosednjih površin, požarna zaščita ni več problem.

Steklo vedno preseneča in omogoča kar drugi materiali ne zmorejo. Rešitev Promat Systemglas je posebna, ker steklena stena neprekinjeno lebdi v prostoru in obenem zagotavlja funkcijo požarne zaščite- to je pravo!

KONTAKT:

Kategorija izdelkov: Gradbeni materiali in konstrukcije
Podjetje: Promat d.o.o.
Ime in priimek: Srečo Klemenčič
Funkcija: Vodja prodaje Slovenija/Sales Manager Slovenia
Telefon/GSM: +386 51 600 708
E-mail: sreco.klemencic@etexgroup.com