Tin Lasič, študent Fakultete za arhitekturo UL, in študenti Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (Oddelek za industrijsko in unikatno oblikovanje): Marko Ježek, Hana Železnik, Ajda Bertok, Sanja Mikac in Mihaela Romanešen
Perspektivni – arhitektura in industrijsko oblikovanje

Sonaravni robotizirani hotel
Avtonomnost disciplin na področjih oblikovanja in projektiranja postaja danes nekakšna cokla napredka ali – v posameznih primerih – redek arhaični privilegij.
Nominirani projekt je nasprotje omenjenega in je rezultat multidisciplinarnega sodelovanja dveh fakultet in akademije, članic Univerze v Ljubljani.
Študentje so se sprva na Fakulteti za elektrotehniko, točneje, v njenem Laboratoriju za robotiko, seznanjali z aktualnimi informacijami o robotih in pridobivali osnovno znanje s tega področja.
Sledili so meseci seminarskega dela pod okriljem Fakultete za arhitekturo in Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (smeri Industrijsko oblikovanje). Sprva so si bili študentje fakultete in akademije nekakšni gostujoči kritiki, z védenjem, da bodo kmalu sodelavci oz. tim z isto nalogo in ciljem.
Predlagana projektna skupina se je odločila oblikovati horizontalni sonaravni hotel, ki bi bil podprt z robotsko tehnologijo. Slednja bi omogočala ukinitev turističnih sezon, personalizacijo nastanitve ter hitro in tiho izvedbo v točno predvidenem nočnem terminu.
Hotel je zasnovan kot dvignjena platforma, ki se subtilno prilagaja izbranemu okolju s čim manj invazivnimi posegi v obstoječi ekosistem. Bistvo hotela je omenjena personalizacija, ki gostu omogoča, da si že veliko pred dopustovanjem naroči svojo konfiguracijo nastanitve in svojo tematsko sobo oz. modul, npr. avdio sobo, slikarski atelje, knjižnico oz. bralno sobo, filmoteko, sobo za vadbo inštrumenta, telovadno sobo …

Predlagatelj: doc. Primož Jeza, u. d. i. a., arhitekt, pedagog na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje – Oddelek za industrijsko in unikatno oblikovanje ter Fakulteti za arhitekturo, Univerza v Ljubljani