Simon Jendreizik
SIGURD LARSEN DESIGN & ARCHITECTURE, Nemčija

Arhitekturno oblikovalski studio Sigurd Larsen, danskega arhitekta, ki deluje v Berlinu, si v svojih delih prizadevajo združevati kvalitetne materiale z funkcionalnimi koncepti za kopleksne prostore. Pri oblikovanju interjerja hotelskih sob preizprašujeo ustaljene vzorce bivanja, les pa se izkaže za najprimernješi material za izvedbo zamisli.

Simon Jendreizik je svojo znanje iz mizarstva nadgradil z diplomo iz Arhitekturne tehnologije in konstrukcije na fakulteti VIA  na Danskem leta 2015. Po pridobivanju praktičnih izkušenj v  arhitekturnem biroji »COBE« v Berlinu je študij nadaljeval na Beuth univerzi uporabnih znanosti ter na Tehnični univerzi v Berlin. Od leta 2016 je vodja projektov v studiu »Sigurd Larsen Design & Architecture«.

Oblikovalski studio “Sigurd Larsen Design & Architecture”  je leta 2010 v Berlinu ustanovil danski arhitekt Sigurd Larsen, ki deluje na področju oblikovanja arhitekture in pohištva. Arhitektuni biro je uspešno izvedel objekte različnih tipologij kot so stanovanjske zgradbe, hoteli, izobraževalne in kulturne zgradbe ter bo nadaljeval z raziskovanjem novih področij. V svojih delih si prizadevajo združevati estetiko visoko kvalitetnih materialov s funkcionalnimi koncepti za kompleksne prostore.  Sigurd Larsen je oblikoval pohištvo za različna nemška, danska in ameriška  oblikovalska podjetja, ki so naprodaj po celem svetu. Veliko število njegovih stvaritev je naprodaj v trgovinah FormelA v Berlinu in Kopenhagnu. Sigurd Larsen je diplomiral na Šoli za arhitekturo na danski kraljevi akademiji za likovno umetnost v Kopenhagnu. Sodeloval je s prestižnimi biroji kot so OMA-Rem Koolhaas v New Yorku, MVRDV v Rotterdamu ter COBE v Kopenhagnu. Od leta 2016 je profesor na fakulteti BAU International Berlin – univerza uporabnih znanosti, kjer  skozi poučevanje in preučevanje raziskuje oblikovanje stavb in vizualne komunikacije.

Michelberger Hotel, Room 304, Berlin, 2016

Oblikovanje interierja hotelske sobe 305 v Hotelu Michelberger v Berlinu dodaja vrednost potovalni izkušnji, saj s sobo dobite celo hišo. Njena bela hladna zunanjost razkriva prijeto leseno notranjost. V lesenam zavetju se skrivajo spalnica, kuhinja, savna ter wc, medtem, ko so ostali, za hotelsko sobo nujni oprema, preposto razmeščeni okoli lesene hiše.

 

Michelberger Hotel, Room 204, Berlin, 2016

Soba 204 v berliskem hotelu Michelberger vzpodbuja raziskovalni duh svojih gostov. Za številnimi belim zaprtimi vrati in okni lesene stukture se razkrivajo vedno novi vznemirljivi prostori polni detajlov in presenečenj.

 

Pop-up trgovina za Zalando- Pop-up Store for Zelando’s, Berlin, 2012

Oblikovanje za Priložnostno trgovino (Pop-up store) za trgovino z oblačili Zalando so navdihnili veliki leseni transportni zaboji. Trije različno oblikovani zaboji iz veznane plošče se ponudijo kot razstavni prostor zadnje kolekcije Zlando. Postavljeni v prostor pa med seboj in obstoječim prostorom ustvarjajo popolnoma nova razmerja.

Hiša s steklenikom – Green house, Lejere, Danska, 2017

Tipologije hišo s steklenikom so v studiu Sigur Larsen razvili kot model za cenovno ugodne trajnostne družinske hiše na Danskem. Zasnova omogoča nizke stroške gradnje hkrati pa je velikodušna z bivanjskim prostorom. Notranjost je v celoti obdeta v brezove vezane plošče, zunanjost pa v neobdelano macesnovo fasado. Kot element pasivnega ogrevanja, je na južno fasado naslonjen steklenik.