Sabine Seymour
kreativna direktorica, Moondial, ZDA/Avstrija

Sabine Seymour opisujejo kot inovatorko, vizionarko; nekoga, ki zna prepoznati trende. Zaposlena je kot glavna kreativna direktorica v podjetju Moondial, ki razvija modna oblačila in podjetjem po vsem svetu svetuje o modni tehnologiji. Delo Moondiala je osnovano na stičišču mode, oblikovanja ter tekstilnih, modnih in brezžičnih tehnologij.

Sabine Seymour je tudi docentka modne tehnologije in direktorica laboratorija za modno tehnologijo na Parsonsovi šoli New School for Design v New Yorku. Pred kratkim je objavila z navdušenjem sprejeto knjigo Fashionable Technology, The Intersection of Design, Fashion, Science, and Technology (Modna tehnologija; stičišče oblikovanja, mode, znanosti in tehnologije; op. p.). Sabine vodi razstave, sama razstavlja in predava po vsem svetu, prav tako pa so po vsem svetu tudi objavljena njena dela. Redno potuje med New Yorkom in Dunajem.

Njen aktualni projekt je SUN, pretvorba statičnega vmesnika v dinamičnega s pomočjo naravne moči sonca. Gre za novo serijo majic, pripravljeno v sodelovanju med Moondialom in modno blagovno znamko Wendy & Jim. Omejena izdaja se septembra predstavlja na festivalu Ars Electronica 2009.

Na dogodku Design Conference 09 Sabine Seymour predstavlja modna oblačila – »oblikovana« oblačila, modne dodatke oziroma nakit, ki združujejo estetiko in slog s funkcionalno tehnologijo (kot opisuje v svoji nedavno izdani knjigi Fashionable Technology – Modna tehnologija). Medtem ko je estetsko prijetna zasnova sestavni del uspeha modnega oblačila, pa ga njegov kontekst dejansko funkcionalno in izrazno opredeli. Modna oblačila imajo velik izrazni potencial, ki je še povečan z uporabo tehnologije in inovativnih materialov. Neomejene možnosti za takojšnje oblikovanje oblačil in dodatkov po meri posameznika so osupljive. Seymourjeva prikazuje aktualno eksperimentiranje in končne izdelke tega obetavnega sektorja.