Reebok Les Mills Shop

Posebna omemba v kategoriji: Interier in pohištvo

V ozkem in dolgem pritličnem prostoru je z minimalno investicijo nastal projekt, ki si ga upajo narediti le najdrznejši. Avtorji so v športno trgovino, ki odraža urbani »tehno« značaj, postavili leseno bodičasto steno za razstavljanje športnih copatov. Les kot odraz narave in ruralnega življenjskega sloga ustvarja svojevrsten kontrast za pripadnike mestne potrošniške skupnosti. Leseni element z dobro premišljenimi detajli zaznamuje celotno podobo trgovine in pomeni zares nepozabno leseno ikono, ki ostane v spominu vseh še dolgo po obisku trgovine.

Datoteka

Avtorji projekta: ARHIMETRICS;
Dare Vasiljevič, Tanja Špan,
Robert Gavrilovič, Janez Vrhunc
Fotografije: Miran Kambič
————————————————
Lokacija:
Gosposvetska cesta 5, Ljubljana
Leto načrtovanja in izvedbe: 2015
————————————————
Investitor:
APEJRON ŠPORT, d. o. o.
Investicija: 12.000 €
Leto načrtovanja in izvedbe: 2015
Površina: 34 m2
Elektroinštalacije:
Kompozita, d. o. o.
————————————————

Mini intervju z avtorji projekta

Zakaj ste izbrali les? Kakšne prednosti ponuja?
Poleg občutja ugodja, ki ga ponuja kot naravni material, je odličen v kombinaciji s hladnimi površinami: betonom, steklom/ogledali, kovino.

Ali je les pri tem projektu bistveno pripomogel k prepoznavnosti in uspešnosti poslovnega koncepta, ki je bil osnova za arhitekturo?
Les je pomenil optimalno kombinacijo cenovne sprejemljivosti in možnosti hitre realizacije učinka, ki smo ga želeli doseči.

Kako pogosto načrtujete objekte iz lesa?
Les se kot konstrukcijski material v zadnjem času vse več uporablja. Vsaj v določenem delu je prisoten v vsakem našem projektu (fasade, stavbno pohištvo, zaključne površine, notranja oprema).

Kako se načrtovanje v lesu razlikuje od običajnega načrtovanja objektov?
Tako kot pri vsakem drugem materialu moramo dobro poznati njegove karakteristike, s čimer lahko maksimalno in vsestransko izkoristimo njegove naravne lastnosti.

Kaj bi svetovali potencialnim investitorjem? Zakaj zgraditi objekt iz lesa?
Je naraven in lokalen, »živi in diha«, gradnja je hitra, prijazen je do okolja in uporabnika. Les je gradbeni material prihodnosti.

ARHIMETRICS

Objavljeno v: Hiše 92, januar 2016