INTERIER LETA 2019 – JAVNI INTERIERJI

Avtorica: Nuša Jelenec

Strokovna žirija, ki so jo sestavljali Ana Gruden, Peter Gabrijelčič, Jurij Sadar in predsednica Kristina Dešman, je za nagrado interier leta 2019 v kategoriji JAVNI INTERIER izbrala projekt PICERIJA TRAPPA.

V času, ko je stroka pri oblikovanju interierjev zašla v slepo ulico epigonstva zanesljivih in preizkušenih rešitev, ki gradijo na znani estetiki, odpira projekt Picerija Trappa polje eksperimenta, ko se poigrava z novimi prostorskimi odnosi, materiali, teksturami in barvo.

Takšen prostor človeka nedvomno vznemiri in do njega ne moreš imeti nevtralnega odnosa. Kot tak sproža redefinicijo našega odnosa do okolja in odpira polje v iskanju novega.

Prostor načrtnega nereda in različnih atmosfer človeka izpostavi novim situacijam in v njem sproži kreativni odziv ter tako ustvari pogoje za njegovo večjo toleranco do različnosti na vseh področjih življenja. Projekt je odgovor na kompleksnost lokacije, kjer se z nizanjem različnih zasebnih in bolj odprtih prostorskih situacij mešata urbano in primestno.

 

 

FOTO: Nataša Košmerl