Petja Zorec

Perspektivni – modno oblikovanje

Petja Zorec je mlada modna oblikovalka, ki s svojimi inovativnimi kolekcijami posega na področje sodobnega urbanega oblačenja. Raziskuje tehnološko napredne materiale ter združuje funkcionalnost in estetiko v kolekcijah nosljivih modnih oblačil. Pri tem upošteva vse lastnosti naprednih materialov, kot so zaščita telesa pred dežjem in mrazom, vpijanje vlage ob potenju zaradi povišane temperature ali pospešenega gibanja in uravnavanje prepustnosti pare, ter jih kombinira s sodobnim modeliranjem in uporabo svežih detajlov na oblačilih.

Kolekcija “V gibanju” je najnovejši rezultat njenega raziskovanja. Značilnost kolekcije so naravne ženske silhuete, pridobljene z modelacijami oblačil v organskih linijah, ki jih poudarjajo v oblačila všite plastične kosti. Osnovni kroji so ohlapni; z gibanjem telesa vedno znova spreminjajo osnovno obliko oblačila in poudarjajo različne dele telesa.

Petja Zorec je kolekcijo oblačil oblikovala nadvse inovativno; upoštevala je lastnosti materialov in njihovo funkcionalnost povezala z visoko mero estetike.

Kot rezultat njenega raziskovanja in dela je nastala sveža, modna, inovativna kolekcija prêt-a-porter oblačil, katere kakovost je prav v uporabnosti, nosljivosti in hkrati tehnološki dovršenosti.

Predlagateljica:
Almira Sadar, u.d.i.a., izr. prof. na NTF, oblikovanje oblačil

Foto: Jan Beguš

Foto portret: Matevž Paternoster
————————————————