Paul Robbrecht & Hilde Daem
Robbrecht en Daem Architecten, Belgium

Flamska arhitekta Paul Robbrecht in Hilde Daem iz biroja Robbrecht en Daem Architecten dodajata stavbam nekakšen poetični dotik. Intimne in skromne, njihove projekte določajo naravni materiali in preprostost barv. Nenadne odprtine z osupljivimi pogledi vodijo obiskovalce skozi prostore, ki jih ustvarjata.

Avtorja opisujeta svojo arhitekturo kot sredstvo za razumevanje sveta. Njuni projekti segajo od največjih, kot je koncertna dvorana v Brugesu, do koč v gozdu in opazovalnic ptic.

Sodelovanja z umetniki ustvarjajo nežno igro med umetnostjo in arhitekturo; na podoben način njihove senzibilne prenove odražajo prefinjen dialog z zgodovino, kot na primer v nedavni razširitvi galerije Whitechapel v Londonu.

Koncertna dvorana v Brugesu

Koncertna dvorana je izrazito multifunkcionalna ena izmed redkih v Evropi, ki jo je mogoče uporabiti tako za koncerte, kot za operne predstave. Tudi ostale prostore je mogoče uporabiti na številne načine: sobe za vaje lahko postanejo sprejemnice, prostori za konference, razstave, medtem ko so glavna dvorana in dvorana za komorno glasbo rafinirani primeri ustvarjalnosti, oblikovanja in funkcionalnosti.