Nikola Radeljković
Numen / For use za Prostoria, Hrvaška

Nikola Radeljković, industrijski oblikovalec, je leta 1998 skupaj z Svenom Jonke, Christophom Katzler ustanovil skupino For Use, ki se je ukvarja z industrijskim oblikovanjem. Leta 1999 so skupaj ustanovili še Numen – pod tem imenom se ukvarjajo s konceptualno umetnostjo, scenografijo idr.

Numen/For Use oblikuje tudi za Prostorio in Nikola Radeljković bo skozi oči oblikovalca predstavil razvoj znamke Prostoria, trženjske in marketinške aktivnosti ter njihove izkušnje pri prodoru na tuje trge.

Prostoria je bila ustanovljena leta 2010, ko so pričeli z oblikovanjem oblazinjenega pohištva. Kot pravijo, je pri pri razvoju in oblikovanju izdelkov inspiracija vsakodnevno življenje in izkušnje uporabnikov, čemur skušajo slediti z odizajnom. Vodi jih strast do oblikovanja kakovostnega pohištva, ki naj bi bogatilo vsakodnevno življenje uporabnikov. Prav zato oblika sledi funkciji, estetiko pa smatrajo za osnovno človekovo potrebo. Njihovi izdelki so cenovno ugodni, saj želijo, da bi bili dostopni čimširšemu krogu kupcev.