Nanne de Ru
Powerhouse Company, Nizozemska

Nanne de Ru je med letoma 1999 in 2002 sodeloval pri One Arhitecture v Amsterdamu. Za tem je v obdobju 2002-4 prevzel vlogo vodilnega raziskovalca in oblikovalca pri studiu AMO/OMA Rema Koolhaasa v Rotterdamu. Leta 2005 je soustanovil Powerhouse Company in prevzel vodenje Rotterdamske pisarne.

Nanne de Ru trenutno poučuje na fakulteti za arhitekturo v Rotterdamu in Amsterdamu.

Villa 1 – Ede, Nizozemska

Villa 1 je optimalno orientirana v odnosu do pogledov in sonca. Polovica programa je potisnjena pod teren, da zadosti lokalnim urbanističnim predpisom. To ustvarja čisto razdelitev prostorske izkušnje hiše – ‘steklene škatle’, pritličja, kjer je vsa masa zgoščena v pohištvene elemente in ‘srednjeveške kleti’, kjer so prostori izdolbljeni v maso.

Gledališče za glasbo in ples – Haag, Nizozemska

Projekt plesno-glasbenega gledališča v Haagu je osnovan na jasni delitvi programa v dva dela. Prvi je kolikor je mogoče prožen in odprt, pripravljen na spremembe in novosti; tu, v teh belih nosilnih volumnih se nahajajo vsi prostori za vaje in priprave. Beli volumen ustvarja urbano kompozicijo, medtem ko leseni ustvarja kaskado balkonov nad mestom. To je stavba, ki je oder, tribuna nad mestom.