Nande Korpnik

Nande Korpnik, rojen 10.05.1962 v Slovenj Gradcu. V rodnem mestu Velenje končal osnovno šolo in gimnazijo. Leta 1985 vpisal Fakulteto za arhitekturo, Univerza Ljubljana. Leta 1989 diplomiral pri profesurju Vladimir Brezarju in se vrnil v Velenje. Od leta 1990 deluje samostojno najprej kot samostojni kulturni delavec in registrira leta 1995 svoj biro v Celju.

Sočasno s opravljanem privatne prakse se v prvih leti intezivno ukvarja z arhitekturno moderno dediščino Velenja, prireja arhitekturna teoretična predavanja in v letih 1990-1995 piše arhitekturno kolumno v lokalnem časopisu Naš čas. Vse z namenom rehabilitacije povojne moderne arhitekture in pravilne ocene slovenskih avtorjev in pionirjev slovenske moderne arhitekture v Velenju.

Za svoje realizirane projekte je do danes prejel dve najvišji nagradi (Valvazorjevo priznanje za oblikovanje antične razstave leta 1995 in Plečnikova nagrada za družinsko hišo Acman v Grižah, pri Žalcu) in bil trikrat nominiran v nacionalni selekciji za mednarodno nagrado Mies van der rohe (leta 1998 za Razstavno prodajni avtosalon Integra v Mariboru, leta 2000 za družinsko hišo Acman v Grižah in Upravni objekt Menerga v Mariboru leta 2002).

Nande Korpnik se na področju svoje arhitekturne prakse veš čas izkazuje tudi s publicističnimi prispevki v domačih in tujih strokovnih revijah in spletnih portalih in sodeluje na strokovnih tematskih srečanjih, kot vabljen gost.
Svoja dela razstavlja na številnih skupinskih in samostojnih razstavah doma in v tujini.
Od leta 2007 vabljeni predavatelj na katedri za arhitekturi v Mariboru, Univerza Maribor
Živi in deluje v Celju.