María Hurtado de Mendoza Wahrolen
estudio.entresitio, Španija

Maria Hurtado de Mendoza Wahrloen in Cesar Jimenez de Tejada Benavides delujeta kot partnerja v Estudio.entresitio od leta 1993. Leta 2003 se jima je kot tretji partner pridružil Jose Maria Hurtado de Mendoza Wahrolen.

Mestni centri za zdravje – San Blas, Usera, Villaverde, Madrid

Da bi podčrtali njegovo bogatost, je odprti in lahki interjer postavljen v kontrast s hermetičnim eksterjerjem. Za vzpostavitev jasno funkcionalnega programa, se vzpostavi mreža možnosti, ki jo ponujajo materiali kot je beton, steklo in keramika. V kontrastu s tem lahkim sistemom, se pojavijo masivne zaprte fasade, ki jih dojemamo kot težke slepe mase betona. Prosojnost in odbojne lastnosti stekla pa podeseterjajo poglede.

Socialna soseska, Vallecas 20, Madrid

Zgradba, 22-nadstropna stolpnica s 132 socialnimi stanovanji, nima nobene v naprej pogojene oblike in se razvija brez nadzora. Tako lahko na kompleks gledamo kot na en sam kos, brez razločka med prednjo in zadnjo stranjo. Odziva se na enak način s sprednjega vhoda, kot iz zelene oaze.

Zunanji zid je koža iz cinkovih plošč, ki tvorijo horizontalne pasove in drsijo ena preko druge, kar onemogoča razbiranje konca enega nadstropja in začetka drugega.