Marco Lavit Nicora;
Atelier LAVIT, Francija, www.atelier-lavit.com

Marco Lavit je diplomiral na fakulteti za arhitekturo »Ecole Speciale d’Architecture” v Parizu, ter na “RMIT – Royal Melbourne Institute of Technology”, v Melbournu, Avstralija leta 2011.

Leta 2014 je ustanovil svoj arhitekturno oblikovalski studio “Atelier LAVIT”. Od takrat biro deluje tako v Franciji kot Italiji. Obseg njihovega delovanja sega tako na področje oblikovanje arhitekture kot pohištv. Dela izvirajo iz dialoga z umetnostnimi obrtniki ter njihovo stilsko občutljivostjo še posebej za “Made in Italy”. Arhitektura in oblikovanje se pogosto razvijata vzporedno v svojem prizadevanju za doseganje bistvenih oblik. Rezultat takega pristopa k oblikovanju je nekakšna improvizirana produkcija, ki ne sledi trendom, temveč raje dovoli moči surovih materialov, da spregovorijo namesto objektov.
Pri arhitekturnem projektiranju dajejo v biroju Atelier Lavit prednost lesu, ki ga pogosto uporabijo za ustvarjanje nenavadnih in inovativnih bivalnih struktur. Leta 2017 so oblikovali ekskluzivno drevesno hišo – hotelsko sobo v parku gradu v Raray-u v Franciji ter serijo presentljivih plavajočih objektov za hotel v Chateauneuf-du-Pape v Franciji. Leta 2014 so oblikovali železen in usnjen počivalnik “Venezia” za 14. arhitekturni bienale v Benetkah. Danes pa stol “Venecija”, kavno mizico “Reconvexo” ter zofo “Atem” eksluzivno zastopa galerija Nilufar iz Milana.
Marco je ena od zvezd »Rising Talent Awards« 2018 na Maison & Object v Parizu ter od leta 2018 profesor na šoli za arhitekturo »Ecole Spéciale d’Architecture “(ESA) v Parizu.

ORIGIN Tree House, Château de Raray, Francija, 2017

ECO-DOMAIN GCP – hotel z na vodi lebdečimi hišicami, Avignon, Francija, 2017