Maja Mehle

Perspektivni – industrijsko oblikovanje

Maja Mehle je perspektivna mlada ustvarjalka z izrazito izoblikovanim avtorskim pristopom, ki ni prostorsko in kulturno determiniran, zato bi lahko njena oblačila označili za izdelke globalne kulture. Njeno radikalno ustvarjanje je inovativna kombinacija upoštevanja oblikovalskih pravil in rušenja klišejev. V ustvarjalnem procesu načrtovanja oblačil posveča veliko pozornosti jasno zasnovanim konceptom, ki jih nadgradi z močnimi skulpturalnimi silhuetami, pri tem pa raziskuje tehnološke načine realizacije tekstilnih površin. Kljub ustvarjalnemu eksperimentiranju, radikalnim posegom, iskanju svojevrstnih rešitev in razvijanju vsebinskih novosti pri oblačilih ohranja njihovo primarno funkcijo. Vsako kolekcijo oplemeniti z izborom barv, ki pa jih ne izrablja za doseganje vizualnih učinkov.

V Sloveniji in tujini je sodelovala na številnih modnih revijah, delavnicah in razstavah ter prejela več prvih nagrad na natečajih.
Končno ustvarjene oblačilne podobe s poudarjenim značajem so odraz njenega konceptualnega razmišljanja, osebnih občutenj, predanosti oblikovanju, vsestranskega delovanja na številnih področjih, izkušenj iz tujine, ustvarjalnosti in ne nazadnje naravnega potenciala, zato lahko zagotovo tudi v prihodnosti pričakujemo številne kolekcije oblačil, ki bodo navduševale širše globalno okolje.

Predlagateljica:
Sabina Puc, magistrica umetnosti s področja tekstilnega oblikovanja, profesorica in vodja oddelka za modno oblikovanje na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani