Luka Stepan

Perspektivni – industrijsko oblikovanje

Luka Stepan se je s svojim delom na področju oblikovanja izkazal kot perspektiven industrijski oblikovalec. Njegovo področje dela zajema industrijsko (produktno) oblikovanje, oblikovanje pohištva in oblikovanje interierjev. Njegovo delo obsega raznovrstne projekte s področja industrijskega oblikovanja za naročnike, kot so Elan (smuči Speedwave), Kovinoplastika Lož (polkensko okovje Arx), družina kuhinjskih pomivalnikov Alveus Vision, Kolektor (večsmerni prikazovalniki), Studio Moderna (zložljivo kolo), medicinska naprava za EMG-diagnosticiranje in številni drugi. Sodeloval je pri projektiranju postavitev razstav za fundacijo Brumen – 1. bienale vidnih sporočil in pri razstavi žirantov bienala.

Avtor je razstavljal tudi na več pohištvenih ali oblikovalskih sejmih in razstavah, v strokovnih revijah v Sloveniji in zunaj nje pa so bili objavljeni številni prispevki o njegovem delu.

Luka Stepan pozna timsko delo, njegovo sodelovanje na zahtevnih projektih je v vseh pogledih odgovorno, ustvarjalno in inovativno. S svojim delom v oblikovalski skupini Gigodesign si je hitro pridobil stopnjo zaupanja, ki mu je omogočila zelo samostojne odločitve pri posameznih projektih. Luka Stepan zagotovo na najboljši način predstavlja mlado generacijo, ki prihaja na slovensko sceno, kar dokazuje njegovo uspešno nadaljevanje študija na eni od elitnih svetovnih šol.

Predlagatelj:
Miha Klinar; Gigodesign