Libby Sellers
Galerija Libby Sellers, Velika Britanija

Libby Sellers je ustanoviteljica galerije Libby Sellers, oblikovalske galerije, ki je specializirana za omejene serije izdelkov obetavnih oblikovalcev. Galerija je bila odprta v času londonskega oblikovalskega festivala leta 2007 in so jo omenjali kot »svetlo točko« festivala.

Sellersova je diplomirala iz umetnosti in zgodovine arhitekture na University of East Anglia ter kasneje končala magisterij iz zgodovine oblikovanja na Royal College of Art. Ustanovila je podjetje Restructure Ltd, da bi različnim naročnikom in ustanovam, med katerimi so RIBA, Habitat, L’Oreal in Design Council, ponudila vsebino, povezano z oblikovanjem in arhitekturo.

Od leta 2001 do 2007 je delala kot kuratorka sodobnega oblikovanja v londonskem muzeju oblikovanja. Med njenimi razstavami v tem obdobju sta bili prvi britanski retrospektivi Marca Newsona in Petra Savilla, pa tudi praznovanje življenjskega dela Eileen Grey. Libby Sellers je prav tako nadzorovala spreminjajoč se program razstav Tank (pobuda javne umetnosti) ter vsakoletnih razstav Oblikovalec leta in Design Mart.

Kot redna javna govornica ter poročevalka o oblikovanju in sodobni kulturi je Libby Sellers aktivna tudi kot redna ocenjevalka pri oblikovalskih nagradah, vključno z vsakoletno švicarsko nagrado za oblikovanje, D&AD in New Designers. Trenutno opravlja raziskave za dve publikaciji in vodi program predavanj za dražbeno hišo Phillips de Pury and Company v Londonu in New Yorku.
Galerija Libby Sellers je od otvoritve na začasni lokaciji v oblikovalskem okrožju Brompton predstavila priznane razstave v Miamiju, razstavi Paula Smitha v Londonu in Milanu ter razstavo Liberty v Londonu.

Aktualni projekti Galerije Libby Sellers vključujejo:
→ Beau Sauvage, veleblagovnica Liberty, London; september 2008
Beau Sauvage, tretja skupinska razstava, ki jo je predstavila galerija, se je odprla med londonskim festivalom oblikovanja leta 2008. Veleblagovnica Liberty je povabila Sellersovo, naj za en mesec prevzame njihov oddelek za pohištvo, pri čemer naj bi nova dela naročili pri njenem vedno širšem krogu oblikovalcev.
→ Izvlečeno iz gline – Noordoostpolder;
South Kensington, marec–april 2009
S predstavitvijo geoloških vzorcev, fotografij, ki jih je naročil Paul Scala, analize prsti s terena, skupaj z ročno izdelanimi glinenimi posodami, narejenimi iz različnih zbranih usedlin prsti, sta se Sterk in van Rijswijck dotaknila pomembnih vprašanj kraja, identitete in vrednosti.
→ Dick van Hoff – Elementi,
19. september–18. oktober 2009
Nizozemski oblikovalec Dick van Hoff je v stari galeriji Garage v South Kensingtonu ustvaril dramatično instalacijo, ki bo postavljena en mesec in bo del londonskega festivala oblikovanja in razstav Design Art London/Frieze art. Na tej razstavi, sicer svoji prvi v Veliki Britaniji, je van Hoff združil obstoječe zasnove z novimi, posebej za to priložnost ustvarjenimi deli.