KwanMyung Kim
izredni profesor, KAIST, Južna Koreja

KwanMyung Kim je izredni profesor na Korejskem inštitutu za znanost in tehnologijo KAIST ter raziskovalec v laboratoriju za interakcijsko oblikovanje. Prej je soustanovil in delal v vlogi direktorja Inštituta za energetiko Hanmaum v Kyunggiju, Koreja, ter bil eden od direktorjev v oblikovalskem podjetju Spring Time v Seulu, Koreja.

Zadnjih nekaj let je na inštitutu KAIST posvetil številnim projektom, vključno z razvojem smernic za oblikovanje uporabniškega vmesnika za LG Electronics, razvoju funkcijskega scenarija za futuristično televizijo ter razvojem scenarijev za storitev družbenega mreženja za Samsung Electronics.

KwanMyung je razvijal in oblikoval izdelke in projekte za Samsung Heavy Industry in LG Machinery v Seulu. Prav tako je, skupaj s profesorjem Kun-Pyo Leejem, ki je tudi zaposlen na inštitutu KAIST, izdal večje število raziskovalnih člankov o uporabniških vmesnikih, modelih razvrstitve izdelkov v skupine in manipulaciji izdelkov-oblike.

Pred kratkim je KwanMyungova sodeloval na projektu, ki se je ukvarjal z oblikovalskimi zasnovami za naslednjo generacijo mobilnih telefonov, kjer se uporabljajo aktivna očala skupaj z mobilnikom, pri čemer se zapišejo podatki o uporabnikovem pogledu, kasneje pa se razvijejo scenariji o uporabnosti za obliko in delovanje telefona.

KwanMyung Kimova predstavitev je imenovana ‘Dizajn v Koreji: od stiliziranja do uporabniške izkušnje’, in je sestavljena iz treh glavnih elementov: kako je Koreja s pomočjo gospodarstva, akademij in industrije razvila in promovirala oblikovanje. V nadaljevanju opisuje oblikovalsko izobraževanje na KAIST ID kot odziv na potrebe po novih znanjih oblikovalcev, ki imajo znanja o naravoslovju, inženiringu, umetnosti in družboslovju kot eno samo celoto. Prav tako bo predstavil laboratorij, kjer deluje (HCIDL). Laboratorij, v katerem deluje kot aktivni profesor in raziskovalec, izvaja več projektov za vlado in gospodarstvo.