Kolekcija pohodnih čevljev Alpina Trekking

Oblikovanje leta 2011 – častno priznanje žirije

Kolekcija pohodnih čevljev Alpina Trekking izhaja iz vračanja tradicionalnih vrednot v pohodniško obutev. Konstrukcijsko so čevlji namenoma zasnovani na osnovi klasičnih tehnoloških rešitev, interpretiranih na inovativen – nov način. Zato so preverjeno funkcionalni in izžarevajo visoko kvaliteto izdelave. Vsak element na čevlju ima tudi svojo funkcijo.
Kljub raznovrstnim namenom čevljev v kolekciji so vsi oblikovani z nekaterimi skupnimi elementi, ki tvorijo prepoznavnost kolekcije in blagovne znamke.

Ne glede na tradicionalni pristop, čevlje odlikujejo inovativne rešitve, ki so edinstvene na trgu, na primer VCP plošča, ki omogoča regulacijo volumna za levo in desno stopalo posebej, ter nudi večjo prilagodljivost obutve uporabnikovim stopalom. Odvajanje potu preko narta izven čevlja omogoča dihanje in poskrbi za še udobnejšo hojo. Podplat je oblikovan za odličen oprijem na vseh podlagah in je izdelan iz kvalitetne gume Vibram. Vmesni podplat iz poliuretana deluje kot blažilnik udarcev. Kolekcija pohodnih čevljev je izdelana iz naravnih materialov, saj je celotna linija čevljev narejena iz naravnega usnja.

Datoteka

Oblikovanje: Studio Miklavc:
Jaka Verbič, Jože Carli,
Jure Miklavc
Fotografije: Tone Pintar
Proizvajalec: Alpina d. o. o.
————————————————
Leto izdelave: 2010
————————————————