Klemen Fajmut in Danijel Marušič
MENEGRA

Klemen Fajmut

Izobrazba: Univerzitetni diplomiran ekonomist, trenutno zaključuje Magisterij antropologije
Delovne izkušnje: Trenutno zaposlen kot prodajni inženir v podjetju Menerga d.o.o. Pred tem aktiven predvsem na različnih področjih nepremičninske stroke in urejanja prostora. Med drugim v vlogi nepremičninskega konzultanta v podjetju Emonika d.o.o., koordinatorja za domači in tuji trg v podjetju Topdom d.o.o., trgovcu z gradbenim materialom ter nepremičninski posrednik – samostojni podjetnik. V dveh mandatih aktiven član Odbora za urejanje prostora Mestnega sveta Kranj.
Hobiji: vsestranski športnik in filantropski navdušenec.

Danijel Muršič je diplomiral leta 1976 na Visoki tehniški šoli v Mariboru, kjer si je pridobil naziv univ. dipl. ing. inž.
Do leta 1990 je bil zaposlen kot projektant sistemov energetike, klimatizacije in tehnoloških procesov v podjetju Projekt Maribor. Sodeloval je pri pomembnejših operativnih projektih na področju kompleksne energetike, sistemov klimatizacije javnih objektov in tehnoloških projektov v kemični in metalurški industriji. Do leta 1984 je kot honorarni asistent aktivno sodeloval pri predmetu Dinamika na Visoki tehniški šoli v Mariboru.

Leta 1990 je ustvaril slovensko podružnico nemškega podjetja Menerga, ki zastopa visokoučinkovite sisteme prezračevanja in klimatizacije. Danes je v podjetju zaposlenih 35 ljudi, ki aktivno zastopajo svoje rešitve v celotni regiji Adriatic (Slovenija, Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina, Makedonija).

Poleg specializacije na klimatizacijo, prezračevanje in ogrevanje se je področju zastopanja pridružilo izdelovanje integralnih energetskih konceptov vključno z digitalno regulacijo in centralnim nadzorom, ki omogočajo ustvarjanje »zelenih zgradb«.
Tekom svoje kariere je predaval na različnih izobraževalnih programih, mednarodnih simpozijih in izobraževalnih institucijah: Fachinstitut für Gebäude und Klima Technik, Energetski manager, Kongres KGH Beograd, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru …

Za svoje projekte je prejel številne nagrade in priznanja. Med pomembnejše uvrščamo:
Zmagovalno priznanje za Energetsko učinkovit projekt (2001) podeljeno s strani Ministrstva za gospodarstvo in agencije AURE;
Priznanje za Energetsko učinkovit projekt (2006) podeljeno s strani Ministrstva za okolje in prostor RS;
Priznanje GreenBuilding Endorser (2006); podeljeno s strani Evropske komisije;
Nagrada zmagovalcu – GreenBuilding Partner Award (2008); podeljeno s strani Evropske komisije.