Kirsten Ives
moodley brand identity, Avstrija

Kirsten Ives je diplomirala iz trženja in nemškega jezika na univerzi v Lancastru v Veliki Britaniji. Družbi moodley se je pridružila leta 2008, odgovorna pa je za svetovanje na področju blagovnih znamk, kar vključuje tako raziskave in analize kot strateški načrt blagovne znamke in njegovo izvedbo. Specializirana je za B2B znamčenje, pred prihodom k podjetju moodley pa je bila direktorica marketinga pri avtomobilski inženirski družbi AVL List GmbH.

moodley brand identity je vodilna multidisciplinarna agencija za strateški design v Avstriji. Ustanovljena je bila leta 1999, osredotoča pa se na strateško svetovanje blagovnim znamkam, oblikovanje, ki strankam omogoča celostno izkušnjo blagovne znamke. Njihov cilj je ponuditi enostavne, inteligentne in čustveno privlačne rešitve za kompleksne potrebe. Njihove storitve so tako korporativno znamčenje kot tudi znamčenje izdelkov in storitev, vključujejo pa:
-pozicioniranje in strateški razvoj blagovnih znamk, vključno z repozicioniranjem;
-celostno podobo, poimenovanje družb in grafične elemente;
-snovanje komunikacij;
-marketinške strategije in načrtovanje;
-predstavitvene publikacije;
-spletno oblikovanje in digitalne strategije znamk;
-strategije za družbene medije;
-znamčenje prostorov;
-oblikovanje embalaže;
-vključevanje zaposlenih in drugih deležnikov v celostno izkušnjo blagovne znamke;
-inoviranje poslovnega modela.
Ekipa približno šestdesetih strokovnjakov iz različnih držav in številnih področij kreativnega delovanja podjetju moodley omogoča vpogled v ustvarjalni proces z opazovanjem in analizo ustvarjalnih procesov v različnih kontekstih. Podjetje moodley poleg tega zagotavlja na uporabnika osredotočeno oblikovanje izdelkov in uporabniške izkušnje in iz tega razvija produktno oblikovanje in uporabniško izkušnjo, prispeva pa tudi k razvoju uspešnega poslovnega modela in marketinške strategije za boljši izkoristek inovacij.

Uspešno znamčenje v pohištveni industriji

Kirsten bo najprej govorila o znamčenju na splošno in o tem, kako blagovne znamke delujejo. Nato bo prikazala primere tako manjših lokalnih pohištvenih znamk kot tudi velikih mednarodnih znamk, ki so jih razvijali, pri vsaki rešitvi pa bo predstavila razmislek, ki je privedel do nje. Predstavila bo tudi nekaj primerov, pri katerih niso sodelovali, ter pohištvene znamke, ki prodajajo v spletnih trgovinah.