Kasper Holst Pedersen
PP Møbler, Danska

Kasper je tretja generacija vodje obrtnih mojstrov pri PP Møbler, kjer si nenehno prizadeva ustvarjati, izboljševati in promovirati najbolj cenjene danske obrti. PP Møbler že 60 let razvija tradicionalno, a vizionarsko pohištveno delavnico z enkratno tržno pozicijo, ki je posledica njihovega strastnega odnosa do oblikovanja in globokega spoštovanja do lesa in njegovega značaja. Izjemni dosežki tega družinskega podjetja so denimo nekateri najlepši in značilni kosi modernističnega mojstra Hansa J. Wegnerja, ki je PP Møbler predal odgovornost za prenašanje velikanskega znanja ter izkušenj v dragocenem okvirju svoje pomembne zapuščine.

Kasper ima izkušnje in znanje iz tako različnih področij, kot so obrt, znanost in poslovodenje. Najprej je študiral matematiko in fiziko na univerzi v Kopenhagnu, nato pa se je izučil za izdelovalca omar pri Rud. Rasmussen in prejel Kraljičino medaljo za izjemno obrtno znanje. Leta 2001 se je pridružil PP Møbler in naslednji dve leti intenzivno uvajal najmodernejšo tehnologijo. Leta 2006 je bil med najboljšimi diplomanti ugledne poslovne šole v Kopenhagnu, nato pa je prevzel odgovornost za zaščito in prihodnji razvoj tradicionalnih danskih obrti, s čimer nadaljuje delo svojega očeta in starega očeta.

Delovanje družbe PP Møbler temelji na čvrstem prepričanju o okoljski vzdržnosti, trajnostnem življenjskem slogu in družbeni odgovornosti. Kasper je prepričan, da mora biti proces izdelovanja pohištva vključen v naraven trajnostni krog s skrbjo za materiale ter za ponovno sajenje in negovanje gozdov. Kot najnovejši primer takšnega odnosa treh generacij družine Pedersen so v lokalnem okolju delavnice posadili gozd PP.