Jurij Giacomelli
direktor, Gorenje Design Studio, Slovenija

Jurij Giacomelli je direktor Gorenje Design Studia, vodilnega podjetja na področju oblikovanja novih produktov in storitev v Sloveniji. Giacomelli ima magisterij iz ekonomije. Leta 2005 mu je Združenje Manager Slovenije za njegove poslovne dosežke izreklo priznanje s podelitvijo nagrade mladi menedžer leta.

Ima obsežne in raznovrstne izkušnje tudi iz zavarovalništva, še zlasti pa iz založništva in medijev (od leta 1999 do 2009 je vodil Finance – izdjatelja slovenskega poslovnega medija). Svoje delovanje v GDS utemeljuje v oblikovalskem pristopu kot bistveni sestavini inovativnosti v vsakem podjetju.

GDS je ustanovilo Gorenje skupaj s Trimom, Rikom in Pristopom na začetku leta 2008. Kompetence studia so osnovane na dolgi tradiciji oblikovanja v Skupini Gorenje in njenem nekdanjem oddelku za oblikovanje. Danes se GDS osredotoča tako na izdelčno kot storitveno ter komunikacijsko in arhitekturno oblikovanje in sodeluje z naročniki v Sloveniji in drugih državah.

GDS je zvest celostnemu pristopu k oblukovanju in razvoju novih izdekov in storitev. Interdisciplinarne ekipe v studiu delujejo kot oblikovalci, hkrati pa kot raziskovalci uporabnikovih potreb, snovalci izdelčnih in storitvenih strategij, svetovalci in razvojniki. GDS promovira oblikovalsko miselnost ter uporablja oblikovalski pristop in metode za inovativne poslovne modele in strategije.