Jure Purgaj

Perspektivni – modno oblikovanje

Jure Purgaj je bil že od samega začetka svojega študija zelo aktiven na področju modnega oblikovanja. Sodeloval je pri številnih projektih v Sloveniji in v tujini.

K vsakemu projektu pristopa zelo profesionalno in v vsakega vnese del svoje senzibilnosti, in sicer na močan in prepoznaven način.
Je eden redkih mladih avtorjev, za katerimi poleg entuziazma in velike ljubezni do poklica stojijo tudi znanje, razumevanje vseh elementov procesa ustvarjanja in realizacije idej ter natančno začrtani cilji in pot.

Jure Purgaj je leta 2005 pod mentorstvom Rafa Simonsa končal magistrski študij na Akademiji za uporabno umetnost na Dunaju. Za svojo magistrsko nalogo je prejel nagrado The Diesel Support Award 2005. Med študijem je kot kustos soorganiziral razstavo FRESH, ki je bila nagrajena z nagrado Trend za posebne dosežke na področju mode.

K svojemu delu pristopa zelo konceptualno. Kot del produkta nastajajo videi, ki jih nato predstavi kot samostojne projekte. Med drugim je sodeloval pri razstavah Designparcours 2008 in Lothringer13 (Münhen, Nemčija), Festival for fashion, music and photography (Dunaj, Avstrija) in Insolent (Koper, Slovenija). Od aprila do julija 2007 je bil gost mestne občine München (Villa Waldberta); njegovo delo objavljajo domači in tuji mediji.

www.jurepurgaj.com

Predlagatelj:
Zoran Garevski, samostojni oblikovalec oblačil, kostumov in vizualnih podob

Foto potret: Matevž Paternoster
————————————————