Julian Weyer
C. F. Møller, Danska

C.F.Moller je ena izmed največjih in najstarejših arhitekturnih praks v Skandinaviji. Ukvarja se s programskimi analizami, urbanističnim planiranjem ,krajinarstvom in tudi razvojem gradbenih elementov.

Julian Weyer je del C.F.Moller od leta 1995, kot partner od 2007.

Darwinov center, Natural History Museum, London

Razširitev muzeja naravne zgodovine vLondonu povzame obliko ogromnega kokna v steklenem atriju in postane tako zaščitni element za enkratno zbirko 17 mio. insektov in 3 mio. rastlin. Javni dostop do znanstvenega jedra popelje obiskovalce navzgor skozi kokon, od koder imajo razgled na raziskovalne prostore. Obiskovlaci doživijo Center kot interaktiven proctor za učenje, kjer lahko opazujejo raziskovalno delo, brez da bi ga motili.

Sil(o)hueta, Aarhus, Danska

Nekdanji silos je preobražen v ”ruralno stolpnico” z 21 stanovanjskimi enotami visokega razreda, sestavljenimi kot unikanimi ”naloženimi vilami”. Alternativa standardnim stanovanjem ali razvlečenim predmestjem, so le-te mešanica eno-nadstropnih stanovanj in hišic, kjer nista niti dve enoti enaki.

Ob vznožju silosa se ustvari ”vaško središče”, z javnim prostorom, ki ga obkroža kompleks mešane rabe, s butiki, samopostrežno trgovino in stanovanjskimi hišami, obenem pa tudi majhen park z vrtički vseh stanovalcev.