Juan Lucas Young;
Sauerbruch Hutton; Nemčija, www.sauerbruchhutton.de

Juan Lucas Young, rojen leta 1963 v Buenos Airesu, je arhitekt in direktor biroja Sauerbruch Hutton. Biroju se je pridružil leta 1990 pri zmagovalnem projektu za poslovno stavbo GSW v Berlinu, ki ga je kasneje tudi vodil. Od leta 1999 je Juan Lucas partner v biroju in je odgovoren za vodenje vseh projektov biroja. Juan Lucas Young predava na številnih ustanovah in redno sodeluje na kongresih in konferencah po vsem svetu.

Sauerbruch Hutton je mednarodni studio za arhitekturo, urbanizem in oblikovanje. Biro sta ustanovila Matthias Sauerbruch in Louisa Hutton leta 1989 v Berlinu. Vodijo ga partnerji Matthias Sauerbruch, Louisa Hutton in Juan Lucas Young. Arhitekti Saurebruch Hutton se ukvarjajo s trajnostnim oblikovanjem. Njihov integralni pristop k projektiranju stremi po arhitekturi, ki združuje ekološko zavest z intuicijo in čutnostjo. Med njihovimi nagrajenimi projekti so poslovna stavba GSW v Berlinu, muzej Brandhorst v Muenchnu in Zvezna okoljska agencija v Dessau, vsi prelomnice v trajnostni arhitekturi. Berlinski biro sestavlja 90 zaposlenih, trenutno pa se ukvarjajo s številnimi projekti po vsej Evropi, med njimi tudi novim sedežem organizacije Zdravniki brez meja v Ženevi.

Za svoje delo so prejeli številne nagrade, med njimi nagrado Erich Schelling Prize za arhitekturo leta 1998, nagrado Fritz Schumacher Prize za arhitekturo leta 2003, nagrado Premio de Honor Internacional de Castilla y Leon leta 2010 in nagrado Gottfried-Semper-Preis leta 2013. Za Imanuelovo cerkev v Koelnu so prejeli nagrado Deutscher Architekturpreis leta 2015.

Foto portret: © Claire Laude

Universal Design Quarter, 2017, Hamburg, Nemčija, foto:  © Jan Bitter

Cerkev sv. Imanuela z župniščem, 2013, Koeln, Nemčija, foto: © Margot Gottschling

M9 muzejska četrt, 2018, Benetke – Mestre, italija, foto: Alessandra Chemollo © Polymnia Venezia