Jan Brovč, Fakulteta za dizajn
Perspektivni – modno oblikovanje

Oblikovalske rešitve Jana Brovča so odraz visoke likovne vrednosti, ki se prepleta z inovativnimi pristopi sodobnega oblikovanja oblačil in preoblikovanja tekstilij z uporabo novih tehnologij in postopkov, ki oblačilom dajejo svojevrsten pečat. Iz njegovega dela veje intelektualna neodvisnost, ki temelji na veliki sposobnosti analitičnega mišljenja. Oblikovalec eksperimentira z nekonvencionalnimi materiali, detajli in gradniki, ki definirajo povsem nove perspektive modnega oblikovanja. Vedno je na poti iskanja novega in izvirnega.
Njegove izstopajoče kreacije dosegajo vse večje javno priznanje. Njihova prisotnost na modnih revijah in razstavah, med drugim na ljubljanskem tednu mode LJFW 2017, ter številne medijske objave njegovih del in stajlingov doma in v tujini (Kaltblut Berlin, Cool UK, Newedgemagazine, Voom, Pansy Magazine) nas prepričajo, da je perspektiven oblikovalec, ki se s svojim pristopom posveča temeljnim problemom aktualnega časa.
Leta 2017 je za projekt We want to leave prejel mednarodno študentsko nagrado GIDE. V sklopu jesenske edicije ljubljanskega tedna mode LJFW 2017 je bil nagrajenec natečaja Mala črna obleka, ki ga je organizirala Pentlja, trgovina s konceptom.
Predlagatelj in mentor: izr. prof. Metod Črešnar, Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem
Foto: Samantha Kandinsky