Gregor Vreš in Tina Demšar Vreš
Landscape arhitekti, Slovenija

Oblikovalski studio za krajinsko arhitekturo, ki sta ga leta 1998 ustanovila Gregor Vreš in Tina Demšar, prinaša drugačno razumevanje in pristop k reševanju vsakega posameznega oblikovalskega problema. Skozi sodobno reinterpretacijo dediščine ter tradicionalnih in avtohtonih značilnosti prostora oblikujejo vrtove in poetične krajine, v zadnjem času pa so začeli oblikovati tudi glamping naselja. Za ta namen sta letos ustanovila Landcsapeglamping blagovno znamko, ki razvija koncepte bivalnih turističnih parkov v katerih lahko gostje bivajo v različnih tipologijah lesenih objektov in luksuznih šotorov.
Za svoje delo je biro Landscape arhitekti prejel številna priznanja Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije (Zlati svinčnik 2005, 2006, 2008) ter Plečnikovo nagrado 2010.

Foto portret: Peter Irman

Garden Village Bled

Na mestu stare zapuščene vrtnarije vile Bled je nastal unikaten turistični projekt: glamping, ki spominja na bivanje v Paradižu. Tukaj gostje spijo v lesenih drevesnih hiškah ali v šotorih na dvignjenih lesenih platojih, kopajo se v naravnem plavalnem ribniku, knajpajo v mrzlem potoku, nabirajo sadje iz sadnih dreves ter uživajo v naravnem ambientu. Nekdaj neprehodno in strmo pobočje polno smeti, so preobrazili v sodobno zatočišče v naravi, kjer so združili občutek udobja v neposrednem stiku z naravo.

Foto: Tina Demšar Vreš