Florian Dengler
kreativni direktor, MetaDesign, Nemčija

Florian Dengler od aprila 2004 dela kot kreativni direktor pri podjetju MetaDesign, kjer vodi delo za stranke, kot so Triumph, Siemens in Lufthansa. Po študiju oblikovanja na visoki šoli oblikovanja Art Center v Švici je Dengler svojo kreativno kariero začel pri vodilni nemški multimedijski agenciji Pixelpark. Nato se je preselil k mednarodni oblikovalski agenciji Frogdesign in postal direktor za digitalne medije.

Preden se je zaposlil pri MetaDesignu, je delal kot kreativni direktor trženja in komuniciranja pri modnem podjetju Klaus Steilmann GmbH v Bochumu. Poleg izdaje več knjig o spletnem oblikovanju in strategiji upravljanja blagovne znamke je predaval na različnih konferencah in seminarjih.

Med njegovimi aktualnimi naročniki oziroma projekti so: Triumph, 2007–2009, kjer je na novo pozicioniral in preznamčil eno izmed največjih svetovnih blagovnih znamk spodnjega perila; Babylon, 2008, provokativna, zelo uspešna razstavna kampanja »Babylon. Myth and Truth«, ki je pritegnila več kot 500.000 obiskovalcev; Premiere, 2008–2009, preoblikovanje vodilnega nemškega ponudnika plačljive televizije, vključno z oblikovanjem zvočne in video predstavitve blagovne znamke.

MetaDesign se že več kot deset let uvršča med vodilne evropske agencije za upravljanje blagovnih znamk. Podjetje upravlja in oblikuje postopke identitete na »meta« ravni, da bi poslovanje prilagodili naraščajoči pomembnosti identitet in blagovnih znamk. Vizualno komuniciranje pomeni jedro njihovega dela, ne le kot kriterij za artikuliranje vizije in strategije, temveč tudi kot način ustvarjanja emocij in izkušenj, ki jih ponuja blagovna znamka. Oblikovne zasnove agencije zagotavljajo nenehno podporo za podjetja, pri čemer jim pomagajo razviti in upravljati njihovo moč ustvarjanja emocij.