Eyen / Carbon Light

Oblikovanje leta 2012

Strokovna žirija v sestavi prof. dr. Stane Bernik, izr. prof. Janez Smerdelj, Jelena Leskovar, Maja Tasič Demšar in predsednica Lenka Bajželj je 12. septembra pregledala 15 prispelih predlogov za nagrado OBLIKOVANJE LETA. Žirija je ugotovila, da je letošnji izbor še boljši od lanskega in se čedalje bolj približuje prikazu kritične mase našega oblikovanja s sicer vsemi obstoječimi problemi.

Izmed 15 prispelih projektov jih po kakovosti izstopa 9. Člani žirije so soglasno odločili, da prvo nagrado OBLIKOVANJE LETA 2012 prejme svetilka Eyen/Carbon Light, ki jo je oblikoval Janez Mesarič iz studia asobi.

Svetilka je odličen industrijski izdelek, tehnološko dovršen, z več možnostmi prilagajanja različnim prostorom. Zasnova in karbonska tehnologija omogočata organsko razraščanje izdelka v različne forme, prilagojene zahtevani funkciji v prostoru.

Svetilko Eyen / Carbon Light, ki jo je studio asobi razvil v sodelovanju s podjetjem Intra Lighting, odlikuje najnovejša tehnologija. Peresno lahko, a izjemno trdno karbonsko ogrodje med seboj povezuje zmogljive LED-reflektorje. Prilagodljiva oblika v vseh možnih sestavih in s poljubnim številom LED-enot omogoča optimalno svetilnost v vseh pogojih. Karbonska luč je izdelek visoke kakovosti, visokih zmogljivosti, nezahtevnega vzdrževanja in dolge življenjske dobe z majhno porabo električne energije.

Datoteka

Oblikovanje:
Janez Mesarič, asobi
Naročnik:
Intra Lighting, d. o. o.
————————————————
Leto idejnega projekta: 2011
Leto izdelave: 2012
————————————————
Foto: Intra Lighting, asobi,
portret: Primož Korošec
————————————————