Ema Babošek

Perspektivni – industrijsko oblikovanje

Večnamenski pohištveni element s’Mood študentke oblikovanja Eme Babošek je moderna interpretacija koncepta pisarniške opreme, ki navidezno lebdi v prostoru in ustvarja videz nematerialnega.

Enovito linijsko oblikovan pohištveni element z vrtljivo delovno površino omogoča različne načine postavitve, glede na dejavnosti, ki se čez dan dogajajo v delovnem prostoru: samostojno delo – delo v timu – sestanek za pisalno mizo – sprostitev – branje. Oblikovna zasnova s’Mooda je transparentna, lahkotna, moderna in preprosta. Z uporabo akrilnega litega stekla Aglas se tudi vpliv na okolje bistveno zmanjša, saj je material v celoti reciklabilen, poleg tega pa ga odlikujejo še trdnost, lahkost in visoka površinska trdota. Največja prednost s’Mooda je njegova premična miza, ki se lahko postavi v tri različne položaje, pri čemer nam omogoča tudi dva načina sedenja. Miza je lahko postavljena na osnovo transparentnega sestava, kjer nam omogoča dvignjeno delovno okolje, primerno za pregledovanje načrtov, branje in za postavitev računalniškega ekrana. Lahko jo obrnemo za 180°. S tem dobimo odlagalno površino pred počivalnikom za prebiranje gradiv v polležečem položaju. S premikom mize za 90° pa nas delovni prostor objame in nam omogoča uporabo mizne ploskve za poslovne sestanke ali delo v skupini.

Večnamenski pohištveni element s’Mood združuje različne dejavnosti dela v enovit celodnevni proces ustvarjanja, premišljevanja in sprostitve; postavimo ga lahko tako v delovno kot tudi v bivalno okolje. Podjetje Akripol je v okviru projekta “European Green Office – EGO” prepoznalo kakovost ne samo drugonagrajenega projekta Eme Babošek pod naslovom ALTER CUBE, temveč je ponudilo izvedbo prototipa večnamenskega pohištvenega elementa s’Mood.

Predlagateljici:
doc. mag. Jasna Kralj Pavlovec, u.d.i.a., predstojnica Katedre za notranjo opremo in arhitekturo, Fakulteta za dizajn
in Nuša Janžekovič, vodja razvoja in tehnologije, Akripol, proizvodnja in predelava polimerov, d.o.o.