dr. Cay Sevón
glavna izvršna direktorica, Turku 2011 Foundation

Dr. Cay Sevón je od maja 2008 glavna izvršna direktorica Fundacije Turku 2011. Zadolžena je za operativno vodenje fundacije, pri čemer se trenutno ukvarja z nadaljevanjem projektov prestolnice 2011 in z urejanjem dosežkov. Pred tem položajem je bila generalna direktorica ministrstev za finance in za notranje zadeve, zadolžena za razvoj in izvedbo vladne politike lokalne samouprave.

Mesto Turku na jugozahodu Finske je bilo leta 2011 skupaj z estonskim Tallinom evropska prestolnica kulture. Vse dejavnosti v Turkuju 2011 so prežemale tri nosilne teme: kultura in blagostanje, kreativna ekonomija in krepitev internacionalnosti. Oblikovanje je bilo v središču področja kreativne ekonomije, vključeno pa je bilo tudi v projekte povezovanja kulture in blagostanja.

Program Turkuja 2011 je obsegal 167 umetniških projektov, ki jih je ustvarjalo več kot dvajset tisoč umetnikov, producentov, tehnikov, prostovoljcev in drugih sodelujočih iz skupno oseminšestdesetih držav. Izvedli so osem tisoč dogodkov za dva milijona obiskovalcev.

www.turku2011.fi