Anja Mlakar

Perspektivni – modno oblikovanje

Anja Mlakar je mlada modna ustvarjalka, ki na inovativen način izraža osebno oblikovalsko identiteto. Njeno delo temelji na intimnih zgodbah, ki jih prikazuje skozi abstraktno kolažiranje vizualnih podob, kjer raziskuje samosvoje oblačilne silhuete. Pri tem posveča veliko pozornosti filigranskemu oblikovanju detajlov, ki ji omogočajo kreiranje novih oblačilnih konceptov, hkrati pa se osredotoča na iskanje funkcionalnih vsebin. Končne realizacije njenih oblačil so rezultat subtilnega avtorskega pristopa z izrazitimi detajli, s čimer znotraj konvencionalnih oblačilnih form ustvarja zelo senzibilne posege. Zelo specifična je tudi njena barvna lestvica, saj večinoma uporablja zamolkle odtenke, ki pripomorejo k popolnosti tenkočutno zasnovanih oblačil.

Širok spekter področij njenega delovanja obsega skiciranje, ilustriranje, raziskovanje in razvoj dizajna, krojenje, drapiranje, styling, oblikovanje oblačil, šivanje … Sodelovala je pri oblikovanju različnih kolekcij v Sloveniji in v tujini (MTV Adria, London Fashion Week …) ter kot stilistka pri skoraj vseh slovenskih televizijah.

Anja Mlakar je zagotovo oblikovalka, ki bo s svojim taktilnim pristopom prispevala k razpoznavnosti slovenske mode v prihodnosti.

Predlagatelj:
Zoran Garevski, samostojni oblikovalec oblačil, kostumov in vizualnih podob