Andrew Griffin
JDS, Danska

JDS je multidisciplinarni biro, ki se ukvarja z arhitekturo in oblikovanjem tako velikih projektov kot tudi pohištva. V njem delajo nadarjeni oblikovalci in izkušeni arhitekti, ki skupaj razvijajo projekte in zanje skrbijo od skice do gradnje. Ne glede na obseg posameznega projekta vedno upoštevajo njegovo družbeno razsežnost, ambicioznost in profesionalni pristop.
Bistvo arhitekture biroja JDS je, da znajo z izkušenimi očmi videti na svež način. Poglobljene raziskave in analize praktičnih ter teoretičnih vprašanj si prizadevajo združiti v gonilno silo oblikovanja. Nenehno razvijajo natančne metode analiziranja in izdelave, pri sodelovanju z naročniki pa niso v vlogi svetovalca, temveč partnerja.
V biroju, ki se lahko pohvali z obsežnim sezna­mom mednarodnih naročnikov, je zaposlenih 30 ljudi. Po potrebi sodelujejo tudi z zunanjimi svetovalci, zaradi česar so njihovi projekti uravnoteženi in nikoli bodisi pretirano konvencionalni bodisi preveč naivni. Ustanovitelj in vodja biroja JDS je Julien de Smedt, ki je tudi soustanovitelj podjetja Plot.

Mladinski center Sjakket

Bazni tabor za otroke priseljencev je v prostorih nekdanje tovarne. Valovita zunanjost je bila ohranjena zaradi statusa zaščitene nepremičnine. Pisarna deli zgradbo na dva dela; v enem je velika športna dvorana, v drugem pa potekajo manjše prireditve. Velikanska garaža odpira južno stran na dvorišče kot podaljšek v urbani prostor. Soteska med obokanima strehama ponuja otrokom skrivno oazo. Zabojnik med obema vrhovoma, kjer je studio založbe Ghetto Noise Records, je edini arhitekturni dodatek, sam center pa je svež element v veduti industrij­skega dela na severozahodu Köbenhavna.

Bruunz Bazaar Scandinavian; prestižne in franžizne trgovine

Maloprodaja pomeni gnečo tudi v arhitekturi. V poplavi podob in lepote so se v biroju JDS odločili, da se bodo osredotočili na osnovne vidike arhitekture in mode: trgovine morajo upoštevati potrebe kupcev glede na spol in omogočiti dovolj prostora za vedno nove kolekcije, ki razkrivajo bistvo nakupovalnega centra Bruuns Bazaar – obleke.